Politiet ønsker bilder og dokumentasjon om Hokksund-drapet

Det var lille julaften at 74 år gamle Borgar Giil Andresen ble drept i Hokksund.

Det var lille julaften at 74 år gamle Borgar Giil Andresen ble drept i Hokksund. Foto:

Politiet ønsker ytterligere dokumentasjon for å kartlegge bevegelser i Hokksund sentrum i for- og etterkant av drapet lille julaften.

DEL

(Drammens Tidende) HOKKSUND: Politiet etterlyser igjen bilder og film i timene før og etter Borgar Giil Andresen (74) ble skutt og drept på åpen gate i Hokksund lille julaften.

Det bes om bilder og filmer fra Hokksund sentrum, samt innkomstveier fra Loesmoen, Lerberg og Langebru i tidsrommet 19.00 til 19.45.

Politiet ønsker bilder tatt av mobil, webkamera i bilen, snapbilder som er lagret eller lignende.

I slutten av etterforskningen

Til Drammens Tidende forteller politiadvokat Ann Irèn Svane Mathiassen at de ønsker å få kartlagt mer bevegelser den aktuelle kvelden.

Selv om man tenker at bildene eller filmene ikke er av interesse, kan det være opplysninger der som kan være verdifulle opplysninger for politiet, noe de selv avgjør.

Hun forteller at de helt innledningsvis skal ha fått en video som viser Borgar på tur med hunden. Den samme videoen som viser offerets siste minutter i live har også Eikerbladet og Drammens Tidende fått tak i.

Politiadvokaten forteller at de nå nærmer seg slutten av etterforskningen, og at de til statsadvokaten regner med å kunne sende over en innstilling om påtale før sommeren. Dermed må statsadvokaten foreta en vurdering, og sende saken tilbake til politiet eller videre til riksadvokaten, som igjen vil vurdere om mannen skal tiltales for drapet på Borgar.

Vil ikke forklare seg for politiet

Ut over en innledende forklaring i Sverige, har mannen ikke latt seg avhøre av politiet. Hvorfor han ikke ønsker å si noe, vet ikke politiet.

– Etterforskningen går uavhengig av hans forklaring og vi må kunne bevise hans skyld selv om han ikke vil si et ord.

Det var 23. desember 2019 at en mann ble drept i Hokksund. 26. desember ble en mann pågrepet i Sverige og siktet for drapet. Siktede erkjenner ikke straffskyld, og ønsker ikke å forklare seg ytterligere til politiet. Han sitter i varetekt og politiet ønsker å holde han i varetekt fram til en eventuell rettssak.

Les også:

Mannen som er siktet for Hokksund-drapet nekter å la seg avhøre

Borgar (74) skutt på åpen gate lille julaften

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken