Fredag 6. januar omkom en mann i 20-årene fra Nannestad etter en påkjørsel på riksvei 350 mellom Snyta og Ask. Senere viste det seg at det var Robin Evjebråten som omkom i den tragiske ulykken.

I forkant av ulykken skal Evjebråten ha diskutert bruk av lys i veibanen sammen med en annen bilist.

– Den foreløpige hypotesen er at en bil har kommet bortpå to personer som sto utenfor bilene sine og diskuterte et trafikalt problem. Der har det kommet en annen bilist og ikke sett at de står litt ute i veibanen, og ikke klart å svinge unna eller stoppe på det glatte føret, fortalte operasjonsleder i politiet, Tommy Eriksen i etterkant av dødsulykken.

En mann i 50-årene ble siktet av politiet i forbindelse med ulykken. Han fikk førerkortet beslaglagt. Den siktede mannen er hjemmehørende i Ringerike.

LES OGSÅ: Døde etter påkjørsel: – Sto i veibanen og diskuterte, sier politiet

Etterlyser vitner

Politioverbetjent ved Hønefoss politistasjon, Silje Holmin, skriver i en e-post til Ringerikes Blad at politiet ønsker å komme i kontakt med biler som kan ha passert ulykkesstedet. Også tidligere har politiet bedt vitner om å melde seg.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med samtlige biler som passerte de to bilene som hadde stanset langs veien, uavhengig av om de selv tror at de sitter på viktig informasjon eller ikke, skriver Holmin.

– Dette gjelder biler som passerte i tidsrommet fra de to bilene stanset og fram til første utrykningsenhet er på stedet. Spesielt er det viktig for oss å komme i kontakt med fører og/eller passasjer i hva som sannsynligvis var en Toyota Verso, Toyota Yaris eller bil med lignende karosseri som passerte i retning fra Hønefoss mot Tyristrand, fortsetter politioverbetjenten.

Eventuelle vitner bes ta kontakt med politioverbetjent Silje Holmin.

Tidlig i etterforskningen

Ringerikes Blad har stilt politioverbetjent Silje Holmin følgende spørsmål til denne saken:

  • Hva slags informasjon mener politiet vitenene dere etterspør sitter på?
  • Hvor viktig er det for videre etterforskning at vitnene tar kontakt med politiet?
  • Hva er status på politiets etterforskning på nåværende tidspunkt?

– Saken er i en tidlig fase av etterforskningen. De detaljene som etterspørres har vi dessverre ikke anledning til å gå ut med, svarer Holmin.

Robin (23) var på vei til bilverkstedet. Så skjedde det utenkelige: – Han var hjertebarnet vårt