Gå til sidens hovedinnhold

På Norgesferie over E134 Haukeli?: – Velg alternativ rute

Artikkelen er over 1 år gammel

Statens vegvesen melder om at det de siste dagene har det vært stor trafikk over E134 Haukelifjell, til tross for varslet tunnelarbeid.

(Laagendalsposten)

Det har de siste dagene vært ventetid på opptil tre timer i kolonnene over fjellet.

Ventetiden henger sammen med at trafikken er stor. Nå ber Statens vegvesen Norgesferie-turister om å velge en annen rute.

– Vi skjønner at trafikantene blir utålmodige. Ventetiden henger sammen med at det i sommer er økt ferietrafikk, spesielt på grunn av oppfordringene om å ta ferie i Norge. Statens vegvesen oppfordrer derfor turister som skal over fjellet om ikke å bruke E134, men finne alternative ruter, sier kommunikasjonsansvarlig for tunnel-oppgradering i Norge, Lars Helge Rasch.

Les også

Klager på økt trafikk

Arbeidene skal pågå fra og med 15. juni til og med 15. oktober, og det skal arbeides over tre sommersesonger. Prosjektet skal være ferdig i løpet av september 2022. Tunnelene som skal utbedres er Vågslidtunnelen og Haukelitunnelen i tillegg til Svandalsflona rasoverbygg.

Statens vegvesen opplyser om at vei- og tunnelarbeidet skal foregå over flere somre.

– Det må foregå på sommeren fordi det er umulig å utføre dette arbeidet i 1000 meters høyde om vinteren, opplyser Vegvesenet.

Kommentarer til denne saken