Gå til sidens hovedinnhold

Bygdeposten og travsiden

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er også en side av saken at mange overhodet ikke finner trav interessant, akkurat som noen mener sykling, trekkspilling eller kunst er dørgende kjedelig.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lørdag utfordret Einar H. Wold redaktøren om å svare på hvorfor travsidene på torsdager er historie.

Det er riktig at travsiden er borte i Bygdeposten, men trav er ikke det. I dag behandler vi trav på lik linje med annen idrett/sport. Vi ønsker å være en breddeavis og ikke en nisjeavis. Det har ikke noe sammenheng med hva redaktøren personlig synes om trav. Aviser redigeres ikke etter hva redaktører rent personlig er interessert i – og bra er det. At innlegg om trav sensureres bort stemmer ikke, selv om vi ikke har trykkeplikt i dette landet.

Det har skjedd mye i medieverden siden Bygdepostens redaktør for over 30 år siden gjorde trav til et satsingsområde. Det som var riktig den gang, er ikke nødvendigvis det i dag. Verden har endret seg. I takt med at snart alle mennesker er på internett, søker vi i langt større grad etter nyheter om våre virkelig store lidenskaper. Vi venter ikke til neste torsdag med å finne et travresultat eller startlisten for neste løp. I dag vil vi vite resultatet samtidig med at hesten krysser mållinjen.

For 30 år siden var det annerledes. Den gang var det ingen nyhet før saken hadde stått på trykk i avisen. Nyhetene spredte seg i et bedagelig tempo. I dag skjer det med lynets hastighet. Via sosiale medier sendes det i dag direkte fra travbaner og andre arenaer. Det fins egne sider for traventusiaster, folk som elsker potteplanter og de som jakter på Pokémon for å nevne noe. Det betyr at avisene må tenke nytt. Vi må være kjappere, mer poengterte og vi må finne de nyhetene vi i størst mulig grad er alene om. Da blir en uke gamle travresultater fort uinteressante, fordi de fleste som er interessert i dem for lengst har fått dem med seg.

Vi har brukt store ressurser på trav. Nå behandler vi det på linje med annen idrett/sport. Der noen har elsket trav, har andre ment at dekningen har vært alt for omfattende. For det er også en side av saken at mange overhodet ikke finner trav interessant, akkurat som noen mener sykling, trekkspilling eller kunst er dørgende kjedelig. Uansett skal vi skrive om det, når det er noe å skrive om. Den faste travsiden derimot er historie. Den hadde sin misjon, men alt har sin tid. Det gjelder også faste spalter i avisene.

I dag vil vi vite resultatet samtidig med at hesten krysser mållinjen.

LES FLERE LEDERE:

Én av tre er jenter

En ekte helt  

Kjærlighet i praksis 

Kommentarer til denne saken