Gå til sidens hovedinnhold

Vi saler opp gamle-merra

Artikkelen er over 4 år gammel

Vi kan bare skru opp volumet på radioen så ikke knirken fra utslitte bærebruer og endeledd overdøver småpludringen.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Vi må bare erkjenne det! Vi er ikke med!

Snakk om å ha bommet på bosted! Drømmen om livet på landsbygda, med hage så stor som halve Amerika, eneboliger som palasser og en utedass bak hver en busk er ikke noe å «tjata etter».

Vi får sette oss ved kjøkkenbordet å legge kabal, glane ut av glasset og se om det går fremmedfolk langs veien. Og skal vi noen steder er det er bare å pumpe opp dekkene på velosipeden eller sale opp den gamle merra!

Les også

Oppsummering av VM på ski

Erna, Ketil og resten av gjengen skal ta hull på storboka. Nå har de i kor ropt Eureka og blekker opp 1.000 milliarder til vei og bane over hele kongeriket. Og på toppen pynter de med en skipstunnel. 1.000 milliarder!
En sabla stor haug med penger når vi tenker etter.

I de siste dagene har gjengen fartet rundt fra kommune til kommune, for å lekke fra den kommende nasjonale transportplanen (NTP). De har smilt, strødd noen hundre millioner her og noen hundre millioner der. Og så har Ketil spist Kebab med Venstre.

Les også

Drømmen om Lothepus

Hit kom de ikke. Kjære Erna og kjære Ketil; vi har mat vi også, selv om det blir lite med penger til å «eta ute». Det meste går til fôringer, støtdempere og endeledd. Og kanskje ei ny bunnpanne i nye og ne, hvis man har forvillet seg oppover Sigdalsveien.

Men dere er hjertelig velkomne, selv om nyrene våre har løsnet. For ikke å snakke om fôringene i bærebruene på Forden. De har gitt ordet «slitt» en ny dimensjon. Hvis det er sånn at dere er redde for å ødelegge statsrådslimousinene, kan jeg hente dere i Drammen med Forden. Vi kan bare skru opp volumet på radioen så ikke knirken fra utslitte bærebruer og endeledd overdøver småpludringen.

Apropos ledd: Forrige gang jeg så utslitte ledd, var under en reportasje om utskifting av hoftekuler.

Les også

Russ om russetiden: «Et pengeslukende sex-sirkus med litt for mye alkohol»

Tog kan dere bare glemme, ettersom kalenderen sikkert ikke har helt «hvite uker». Det skulle jo tatt seg ut om ukeprogrammet til statsministeren kun inneholdt et møte:

«Til uka er Erna i Midtfylket», med påfølgende etterlysning etter noe dager: «Kvinne savnet: Sist sett på vei til jernbanestasjonen!»

Hvis dere allikevel ønsker å ta tog, anbefaler vi å vente til juli! Da er det kjøre- sesong på Krøderbanen med hyppige avganger.

Jeg har alltid ment at det er en like stor bragd å få null rette som 12 rette i tipping. Slik er det dessverre ikke!
I dette øyeblikk ser jeg ut av kontorvinduet. Utenfor ser jeg en mann med krykke og gips. Under armen har han en sovepose. Han har sikkert tråkket ned i et hull og er på vei til Vikersund stasjon – for å vente.

Han har en trist drag over seg, men tog vil han ta. Kanskje han er fra MDG?

Kommentarer til denne saken