Gå til sidens hovedinnhold

Bra dag for næringslivet

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tirsdag er det en god dag for næringslivet i Modum. 110 lokale ledere fra næringsliv, offentlig virksomhet og politikere setter av tid til å møtes under Modumkonferansen på Blaafarveværket. Det er første gang den arrangeres. Bak står Modum Næringsråd og Modum kommune. Dette er friske takter og viser en offensiv holdning vi har savnet. Det er bra av flere årsaker – spesielt det faktum at det er denne gjengen som sørger for at mange lokale familier har mat i kjøleskapet og lys i lampa.

Les også

Drar «kremtopper» til viktig konferanse

Det er spennende temaer på blokka i dag. Mange ser nok fram til at «sjefen selv» Albert Kristian Hæhre skal fortelle om den beinharde veien han har gått, fra en enmannsbedrift til dagens milliardomsetning og over 2.000 kvinner og menn på lønningslista. Det er vel bare Albert selv som vet hva dette har kostet av slit og forsakelser, og selv om det ikke er å forvente at andre skal gjøre det samme, vil han nok ha en god del tips og råd som det er verdt å ta med seg inn i andre virksomheter også.

Les også

IT-skarpinger legger under seg nytt «land»

 

Også representanter for Toppindustrisenteret vil være til stede. Deres representanter skal blant annet snakke om digitaliseringen som kan gi også landens kommuner muligheter de ikke har i dag. Også ungdomsgruppen til Næringsrådet deltar og vil dele sine tanker om hvordan man skal trekke de lyse hodene hjem etter endt utdanning.

LES OGSÅ: Elleve hoder som tenker nytt

Modum har mange muligheter, men det trengs kraft og gjennomføringsevne. Vi tror og håper at både rådmannen og ordføreren reiser tilbake til kontoret med blokka full av gode innspill. Nå er det ikke slik at man kan vedta arbeidsplasser og det er heller ikke slik at kommunen skal drive næringsvirksomhet. Men de spiller viktige roller som tilretteleggere og pådrivere. La oss håpe at dagens konferanse er starten på flere nyetableringer og styrking av det som fins her fra før av. Vi tror også at det er viktig å trekke naboene med inn i slike fora. Kommunene i Midtfylket er ett arbeidsmarked. For noen år siden hadde Modum et eget næringsselskap. Kanskje det er en idé å reetablere et slikt selskap sammen med våre gode naboer. Vi tror det må på plass et selskap med ansatte som kan arbeide med slike spørsmål på full tid. Men dette er en bra start. Dette kan være starten på noe nytt og spennende

Modum har mange muligheter, men det trengs kraft og gjennomføringsevne.

Les også

Ikke så rart at de smiler

 

Kommentarer til denne saken