Det murrer i Modumfotballen. Det er for få spillere til å ha A-lag i alle klubber med ambisjoner om slikt, i tillegg til en stor stall i det som skulle være spydspissen – Modum Fotballklubb. Og når krybben er tom, så bites som kjent hestene. I dette tilfellet er vel kanskje kjepphestene et mer presist uttrykk. Hadde vi tegnet Modum på nytt, er det minst tre ting vi hadde endret på: færre kirker, færre forsamlingshus og færre idrettslag. Nå kan vi riktig nok ikke starte med blanke ark, men uansett må vi komme til en erkjennelse av at tidene endrer seg. Og med nye tider, kommer nye behov. Eller kanskje rettere sagt; færre behov. I hvert fall hva antall seniorklubber i fotball angår.

Les også

Krangler i lange baner

Modum Fotballklubb ble stiftet for ti år siden. Åmot var i 2. divisjon og klubbkassa så ut som et markspist eple. Modum Sparebank og Hæhre Entreprenør stilte opp som store sponsorer, under forutsetning av at man så Modumfotballen i et mer helhetlig bilde. Det var da ideen om Modum Fotballklubb ble unnfanget. Ambisjonene var skyhøye, uten at det fikk noen uttelling på banen. Man startet frisk. Pengebruken kunne ta pusten fra hvilken som helst uteseiler som går i land med pengeboka sprekkeferdig – klar for et sjøslag på byen. Så kom blåmandagen! Den mandagen heter 4. divisjon.

Nok om det. I løpet av de ti årene som har gått, har også samfunnet endret seg mye. Det er ikke lenger slik at «alle» begynner å spille fotball. Og jo færre som begynner, jo færre er det å ta av den dagen de er klare for «voksenfotball!» I et anfall av stormannsgalskap kunne man selvsagt fått det for seg å kjøpe noen. Men det går som kjent ikke an å lugge en skallet mann. For der intet er å hente, har selv fanden tapt sin rett. Modum Fotballklubb ble etablert i en naiv tro på at man skulle nå ut. I dag har de mer enn nok med å rekke hjem.

Les også

«Skaff meg et nytt folk»

Det smerter selvsagt å høre det, men vi tror faktisk ikke det er behov for mer enn en seniorklubb i Modum. En klubb skal ha spillere. En klubb trenger trenere, ledere og ivrige foreldre. De fins, men ikke i samme grad som før. Når vi har så mange klubber som vi har, må vi huske på at de ble skapt da kjerreveiene gjorde turen til naboen lang og kronglete.

I løpet av de ti årene som har gått, har også samfunnet endret seg mye.