Gå til sidens hovedinnhold

Legevakten nok en gang

Artikkelen er over 3 år gammel
LEDER

Etter 15–16 år med legevakt på Ringerike for moingene, kan det nå bli Drammen eller Kongsberg. Ringerike kan vise seg å bli for kostbart for kommunen. Det er mange politikere som har reagert over prisen på Ringerike. Nå kan det bli enda dyrere. Legevakten på Ringerike skal inn i nye lokaler og husleien vil trolig bli dyrere.

Under den forrige runden med heftig legevakt-debatt i Modum rundt årtusenskiftet, var spørsmålet om man skulle beholde lokal legevakt eller søke seg til en større legevakt knyttet opp mot et sykehus. Legevakten på Ringerike har vært en suksess. Den svartmalingen som ble gjort den gang er kraftig gjort til skamme. Det ble tegnet et bilde av at moingene nærmest ville leve i den ytterste livsfare. I de mest akutte tilfellene er det faktisk viktigere å få ut en ambulanse med topp drillete mannskaper, enn å sende en lege.

Les også

– Bruk den legevakten du selv måtte ønske

 

Det aller viktigste med en legevakt er god kompetanse og moderne utstyr. Så bør den ha god kapasitet slik at vi slipper å vente for lenge. At det er et hyggelig venterom er også viktig. Legevakt må ikke sammenblandes med et akuttmottak. Der kommer de med akutt sykdom eller pasienter med alvorlige skader etter ulykker. De sendes direkte dit.

Legevakten handler mer om det som ikke er livstruende, men den er selvsagt veldig viktig likevel. Nå hender det selvsagt at også legevaktbesøk ender i sykehusinnleggelser, men i de aller fleste tilfeller reiser pasienten hjem igjen. Noen er storforbrukere av legevakten. De er ofte syke. Andre er aldri innom legevakten. Den siste gruppen er vel ikke de mest meningsberettigede i denne saken. Uansett om Modum velger Ringerike, Drammen eller Kongsberg bør det handle om tjenestens kvalitet framfor penger. Kanskje er det absolutt verdt å bli værende på Ringerike. En legevakt i splitter nye lokaler er ikke å forakte. I tillegg er Ringerike moingenes primærsykehus.

Les også

Ber politikerne tenke på barna og velge Drammen som ny legevakt

 

Hvilken legevakt man skal inngå avtale med må nøye utredes. Det kommer signaler om at legevakten i Drammen har svært lang ventetid. Det må tas med i betraktningen. Å vente lenge på legevakt med en feberhet unge ønsker ingen. Legevakt kan ikke bare bli et spørsmål om kroner. Det aller viktigste med en legevakt er god kompetanse og moderne utstyr.

Les også

– Bruk den legevakten du selv måtte ønske

 

Kommentarer til denne saken