Posten må overta igjen

Knut Bråthen.

Knut Bråthen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederAvisredaktører over hele landet krever nå at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) sier opp avtalen med det lille budbilselskapet Kvikkas. Kravet er at Posten igjen overtar ansvaret for lørdagsdistribusjonen av avisene. I dag er det fem uker siden Kvikkas fikk ansvar for at titusenvis av lørdagsviser skulle finne veien til riktig postkasse. Det har vært som å se en blind mann spille golf. Selv hevder de at alt nå går bedre. Det tror vi ikke så mye på. En av årsakene til at den totale klagestormen er noe redusert, skyldes etter vår oppfatning at avisene selv har iverksatt egne krisetiltak.

Bygdepostens abonnenter er blant de på det sentrale Østlandet som har vært desidert hardest rammet. Vi og våre lesere har virkelig fått merke at Kvikkas med underleverandør Norpost ikke har vært til å stole på. Vi fikk på plass egne bud i de mest utsatte områdene allerede 12. november. Flinke lokale folk som har gjort en usedvanlig god jobb. I tillegg la vi ut ekstra aviser i mange butikker.

I dag gjeninnfører vi egne bud i regi av Amedias eget distribusjonsselskap Helthjem. De skal bruke lokale bud. Det har vi tenkt å fortsette med helt til vi finner en langsiktig løsning, og kanskje er nettopp Helthjem den endelige løsningen også. Denne uken satte kollega Bjarne Tormodsgard i Hallingdølen ord på det mange av oss føler for tiden: «Det er et helvetes kaos og helt umulig for en stakkars avisredaktør som meg å finne ut av hvem som har skylden. Det eneste jeg vet, er at problemene ikke var der før Kvikkas kom på banen», sa Tormodsgard. De ordene har jeg som redaktør i Bygdeposten ikke noe problemer med å kjenne meg igjen i og stille meg 100 prosent bak.

De siste ukene har det blitt avdekket flere og flere svakheter i avtalen som Solvik-Olsen i kraft av å være samferdselsminister har inngått med Kvikkas. Hva Kvikkas selv og deres underleverandør Norpost tenker i dette området er ikke så godt å si. Vi har ennå ikke hørt et pip fra dem. De får bare suse på med sitt. Det er lenge siden vi mistet troen på dem. Til det er historiene for mange og innrømmelsene for få. Nå håper jeg at avisen har kommet fram slik at du kan lese disse linjene og alt det andre vi i dag kan tilby. Kanskje kan vi endelig begynne å leve igjen.

Det har vært som å se en blind mann spille golf.

LES FLERE LEDERE:

Penger er kun ett tall 

Far hilser og beklager 

En ekte helt 

Artikkeltags