Først svingte Eilev Bjerkerud fra Krødsherad øksen, melket kuer på Farmen og vant. Nå er han blitt hele Norges dansesjarmør.


Josefine Pettersen fra Sigdal – bedre kjent som Noora i NRK-serien «Skam» skal nå også begi seg teaterscenen i vold, som Samantha Fox – ett av 1980-tallets store sexsymboler.


Eilev og Josefine – kjekk norsk bygdeungdom som har blitt allemannseie.

De to har tydeligvis fått x-faktoren utdelt i vuggegave.
De har begge dette udefinerbare som man bare finner hos noen få – evnen til å bli lagt merke til. De hever seg over den gemene hop nettopp fordi begge har dette udefinerbare ved seg. Det er vanskelig å sette ord på hva det er. De bare har det! Både Eilev og Josefine framstår som flotte ambassadører for bygda! De er blitt forbilder og de blir sett opp til. De har blitt kjendiser og det ser ut til at de liker den tilværelsen veldig godt. Og når man kommer fra Sigdal og Krødsherad har man sikkert ballast til å tåle det også.

At de har blitt så populære er en bragd.
TV har blitt så mye mer enn den firekantede saken vi har i stua. Den vi en gang benket oss i en halvsirkel rundt. En gang i tiden hadde vi én TV-kanal og alt som ble diskutert rundt TV hadde sitt utspring i det som ble vist der. I dag er TV noe helt annet. Vi har hundrevis av kanaler, vi har nett-TV, vi har Youtube og Netflix bare for å nevne noe. Det sier seg selv at det å bli lagt merke til i dette havet av informasjon er en bragd. Det er så mange kjendiser i dag at vi har store problemer med å kjenne dem igjen. Eilev og Josefine derimot blir gjenkjent.

Vi ser det i Bygdeposten også. Hver gang vi legger ut en sak om Josefine og Eilev så klikker folk ut av ville h......
De to skaper også en kollektiv stolthet i kommunene de kommer fra. Kryllinger og sigdølinger ble med ett mye kulere. Hvor lenge deres tid i rampelyset vil vare er ikke godt å si. Josefine satser på en skuespillerkarriere. Eilev er egentlig lærer, men det vil ikke overraske oss om det kommer flere tilbud til den karen. De har begge evnen til å komme gjennom TV-ruta og det er slike folk TV trenger. I kveld skal Eilev danse igjen og vi krysser fingrene for at det ikke blir den siste dansen. Og skulle det bli det i Skal vi danse, så er det neppe hans siste «dans» på TV.

De har begge evnen til å komme gjennom TV-ruta og det er slike folk tv trenger.

LES OGSÅ:

Nå skal hun til Skavlan 

Noora fra Skam – en rollemodell for alle skamfulle jenter 

«Noora» fra Sigdal vant Gullruten 

Imponerte igjen og klar for semien 

Dansedommer: – Du pisser på alle andre! 

Jaaaaaaaaaaaaaaaa!!!