Tusen takk for svarene

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leder

Det er mange definisjoner på en region. En av dem låter slik: Et geografisk avgrenset område, der folk er sinte på samme redaktør! Det å være sint på redaktøren er egentlig sabla ålreit. Det vitner om engasjement. For er det noe en avis ikke kan overleve er hvis den aldri skaper følelser.

Tirsdag fikk jeg en veldig hyggelig e-post. Den inneholdt svarene fra Afakta-undersøkelsen. Den er et dypdykk ned blant dem som leser Bygdeposten. Og for noen svar! 86 prosent av abonnentene og leserne sier de er svært fornøyde med produktet! Bare to prosent synes vi er noen skikkelige duster. Det å lage avis i en tid da vi er under sterkt press fra sosiale medier er krevende. Jeg har skrevet det før og jeg gjentar det gjerne: Å lage lokalavis er omtrent som å røre i 20 gryter med kokende melk.

Som redaktør kan jeg bare takke for hyggelige svar. Målet er selvsagt å bli enda bedre, men det er vel en utopi å tro at vi når 100 prosent. Det nytter ikke å fange alle eplene som faller fra trærne i disse dager. Noen deiser i bakken. Sånn er det å lage avis også. Noen er litt misfornøyde fordi vi etter deres oppfatning ikke er tøffe nok. Andre mener vi er for tøffe. Det er mange sangkor og kunstforeninger som sikkert ønsker seg mer. Det er de politikerne som føler seg oversett. Vi får ikke dekket alle fotballkamper.

Journalistikk er et fag og vi vet mye om hvilke saker som ikke blir lest. Til det er interessefeltet for snevert. Etter at den digitale bølgen slo inn vet vi veldig mye om hva som er en god lesesak og hva som ikke er det. Derfor må vi velge våre saker. Da jeg startet i denne bransjen for snart 30 år siden, gikk mye ut på å reise ut, gjøre et intervju og ta et bilde. En av områdets kulturpersonligheter var aldri fornøyd. Vedkommende mente at uansett hva annet som skjedde i verden, fortjente det vedkommende drev med en hel side. At det hadde en nokså snever fanskare ble ikke tatt med i betraktningen.

Men selv i en tid da vi vet mye, kan vi ikke bare følge det som er «in». Vi har en samfunnsrolle å spille. Det betyr også å skrive om de viktige sakene. Vi takker for tilliten og går på med fornyet mot – for å skape følelser – både sinne og glede. Redaktøren er klar for begge deler.

Som redaktør kan jeg bare takke for hyggelige svar.

Artikkeltags