- Veldig bra forestilling!

Sølve Sand Venås og Ingeborg Hanssen er også kjærester privat.

Sølve Sand Venås og Ingeborg Hanssen er også kjærester privat.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Publikum var tydelig begeistret etter Prøysen-forestillingen på Fossesholm. Men aktørene savner de unge publikummerne.

DEL

- Kjempeflott! De var så flinke, sa en begeistret venninnegjeng på første benk.

Foruten flott fremføring fikk publikum høre nydelig sang og tekster med følelser, og se kostymer som passer til både tekst og interiør.

Forestillingen “Kjæm du i kveld?” tok for seg både humor og vakker moral. Her får man virkelig kost seg.

Gjengangere

På første rad satt Ann Elise Gulbrandsen, Kjellaug Evenstad og Kirsten Hove. Og det var ikke første gangen Hokksund-damene var på Fossesholm for å oppleve Prøysen. Damene var imponert over hvor proft alt ble framført.

- Vi har vært på omtrent alle forestillingene, for vi liker så godt Prøysen, sier Kjellaug.

- Før var det mest sang, men nå observerer jeg at sangerne er flinke skuespillere også. Men jeg liker best når de synger, forteller Ann Elise.

De fleste på forestillinga tirsdag kveld var 50 pluss.

- Prøysen er jo vår generasjon, sier Kirsten.

- Vi er av dem som hørte på barnetimen og rista på sparebørsa, tilføyer Kjellaug og tar en stofe av “Å du gode sparegrisen min?”.

- Vi er egentlig ikke noen gode kritikere, for vi synes alt var bra.

Damene vil heller ikke nevne noen spesielle personer på scenen, for de mener alle var flinke.

Imponerte

Det var familien Granlien-Hanssen som startet Prøysen-oppsetningene på Fossesholm; mor Frøydis, far Torgeir og datter Ingeborg. 20 år gamle Ingeborg Hanssen synger seg til topps for tiende gang, like lenge som forestillingene har gått.

Trine Mathiesen, ti år eldre, ble med i fjor. Og det må kabaretrevyen si seg godt fornøyd med. For hun kunne virkelig synge. Spesielt imponerte hun med sitt tempo som skredderkona.

“Gummifjeset” og sjarmtrollet Jostein Østmoen er med for syvende gang, og viser publikum hvilket stort scenetekke han har. Både Torgeir og Jostein fikk oss til å svelge mer enn en gang. For det var vakkert. Og det var rørende å høre om løvetanna som fikk anerkjennelse hos mor, og om havregrøten som ville bli spist opp.

Savner flere unge

Selv om Prøysen trekker flest middelaldrene til forestillingene, håper Ingeborg også de litt yngre vil komme.

- Vi er veldig glade i våre gjengangere, men vi vil også ha nye publikummere. De fleste av oss som er med er unge, og med det ønsker vi også å bringe målgruppa nedover.

Ingeborg har regien i år, og ønsker å formidle at Prøysen er en del av den norske kulturarven, og at repertoaret hans inneholder mer enn bare gamle masurkalåter. Forestillingen varer til 15. august.

Artikkeltags