Øvre Eiker: 35-40 personer, flere entreprenører og et utall maskiner stilte opp til stordugnad for den nye flerbrukshallen i Skotselv i helgen og har trolig spart kommunen for 2,8 millioner.

Initiativet kom fra brødrene Letmolie som gjerne ville at bygda skulle gjøre en innsats for den planlagte flerbrukshallen.

- Vi ønsket veldig gjerne å få fortgang i prosessen slik at vi kanskje kunne få mer ut av de midlene som er bevilget til dette, forklarer Ole Terje Letmolie.

Flyttet 10 000 kubikk masse

Helgens dugnadsinnsats tok sikte på å gjennomføre det nødvendige planeringsarbeidet som må til for å få den planlagte hallen på plass, i tillegg til en ballbinge, en grusbane og en fotballbane med kunstgress. Terrenget skal senkes med fire meter der hvor lærerparkeringen har vært. Her må det også sprengning til. Alt i alt regner man med å flytte 10 000 kubikk masse i løpet av helgen samtidig som man også regner med å få ballbingen på plass på riktig sted innen søndag.

Dugnadsgjengen gikk i gang ved firetiden fredag ettermiddag, stod på hele lørdagen og avsluttet arbeidet søndag kveld. Søndag ettermiddag er Letmolie svært fornøyd.

- Dette er kjempebra, sier han og berømmer dugnadsgjengen for å ha vist mye velvilje og har stått slik på gratis for bygda si.

Største dugnadsinnsats noensinne

Plansjef i Øvre Eiker kommune, Morten Lauvbu er imponert over dugnadsinnsatsen.

- Dette er den største dugnadsjobben som noensinne er gjort i Øvre Eiker, sier han og utelukker ikke at man må veldig langt av gårde for å finne maken til innsats. Han berømmer dugnadsgjengen for innsatsen og mener en slik dugnadsånd åpner for nye muligheter.

- Det blir mulig å gjøre mer enn det som egentlig var planlagt, sier han og sikter til fotballbanen som nå også plutselig fikk en gunstig løsning og ble mulig å realisere på kortere tid.

- Vi får et flott skoleanlegg som er veldig funksjonelt, sier han.

Etter planen skal den nye flerbrukshallen stå klar til skolestart 2011.

- Kunstgressbanen må vi bygge etter at hallen er ferdig. Da skal vi ta resten av jobben, skyter Letmolie inn.