Solistenes aften

Solisten Mona-Lisa Lieng fra Vestfossen framfører Gabriellas song sammen med mannskoret med stor følsomhet og innlevelse.

Solisten Mona-Lisa Lieng fra Vestfossen framfører Gabriellas song sammen med mannskoret med stor følsomhet og innlevelse. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Mannskor overrasket med CD-lansering.

DEL

Øvre Eiker: Den unge saxofonisten Jone Smørdal Gustavsen (11) spilte seg rett inn i publikums hjerter under nattkonserten til Hokksund Mannskor i Haug kirke fredag kveld.

Det unge saxofontalentet fra Ormåsen er litt smånervøs før konserten kommer i gang. Til tross for sin unge alder er det slett ikke første gang han har solistoppdrag utenfor Vestfossen gutte og jentekorps der han vanligvis har sin plass. Han har også spilt sammen med mannskoret tidligere.

- Jeg var med mannskoret på rådhuset i fjor, men det er første gang jeg deltar på julekonserten, sier han.

Han har spilt saxofon i tre år, går på musikkskolen i Vestfossen og var en av deltakerne i årets Ungdommens kulturmønstring.

Dessverre var han for ung til å gå videre derfra.

Jone ble imidlertid særdeles godt mottatt av publikum under nattkonserten og ble belønnet med langvarig og taktfast trampeklapp etter sin siste framføring.

- Vi prøver å skape litt variasjon og trekke inn bygdas unge talenter, sier formann i Hokksund Mannskor, Knut Chr.Christensen som var konferansier for mannskorets 14. nattkonsert i Haug kirke på like mange år.

- Dette har blitt en hyggelig tradisjon som vi gjerne holder ved like, sier han.

Konsert med CD-lansering

Årets nattkonsert inneholdt også en overraskelse. Mannskoret benyttet nemlig også anledningen til å slippe sin nye CD, ”Ansikt til ansikt” som er korets andre CD-utgivelse i løpet av sin snart 100-årige historie. Noen smakebiter fra CD’en ble presentert under nattens konsert, som Gabriellas sang, særdeles vakkert og følsomt framført med Mona- Lisa Lieng som solist.

- Titelen ”Ansikt til ansikt” formidler det vi holder på med. Vi har stått ansikt til ansikt med publikum i snart 100 år, sier presse og informasjonsansvarlig Trygve Ingebrigtsen fra Hokksund mannskor. I motsetning til mange andre kor i distriktet, har Hokksund Mannskor ikke noe problem med rekrutteringen.

- Vi har tilvekst. Mens mange sliter, får vi medlemmer fra Modum, Drammen og Kongsberg, forteller han og tror det har noe å gjøre både med bredden i korets repertoar og gleden over det fellesskapet de har sammen.

Artikkeltags