Dro politibetjent i skjegget etter mistanke om fyllekjøring

Kvinnen ble mistenkt for promillekjøring, men var edru og kunne kjøre videre. Passasjerene havnet i arresten etter å ha dratt politibetjenten i skjegget.

DEL

(Drammens Tidende) ØVRE EIKER: Klokken var 22.30 søndag kveld da en bil med flere personer vakte mistanke. Bilen befant seg ved bensinstasjonen på Langebru i Hokksund da politiet ble tipset om mulig promillekjøring.

– Det var vitner som mente de ikke var edru, sier operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Marianne Mørch.

Da politiet kom til stedet for å sjekke opp saken, var det først uklart hvem som hadde kjørt bilen. En kvinne i 20-årene ble mistenkt, men etter en rask test viste det seg at hun hadde promille under grensen på 0,2. Mandag morgen kan Mørch bekrefte at det var hun som var fører. Dermed var det ingen grunn til å opprette en sak mot henne.

Og saken kunne vært over med det, hadde det ikke vært for at kvinnens passasjerer, to menn i 30-årene, «satte seg opp mot politipatruljen».

– En av dem kom med trusler, dyttet og dro en politibetjent i skjegget, og den andre prøvde å hindre politiet fra å gjøre jobben sin, opplyser politiet på Twitter.

Begge mennene ble pågrepet på stedet, og satt i arrest.

Ingen politibetjenter ble skadet i hendelsen.

Artikkeltags