ØVRE EIKER: Etter en lang prosess ligger nå alt klart for byggingen av den nye flerbrukshallen. Den er kostnadsberegnet til omkring 40 millioner kroner.

- Vi skal nå i gang med grunnarbeidene, som skal gjøres på dugnad. Dette arbeidet må være ferdig i løpet av sommeren, slik at byggingen kan starte som planlagt rett etter ferien, sier Arnt Hellik Letmolie.

Han forteller at de nå innkaller til informasjonsmøte om hallprosjektet i Skotselv grendehus onsdag 9. juni.

Starter opp denne helgen

- Allerede denne helgen vil mye begynne å skje. For vi må demontere og flytte ballbingen ved skolen, ta ned taket mellom grendehus og skolen, samt ta ned nettinggjerder, lysstolper og armaturer, slik at gravemaskinene og bulldoserne kan komme i gang med grunnarbeidene neste uke, sier Ole Terje Letmolie.

Til sammen skal man på dugnadsbasis flytte 15 000 kvadratmeter med matjord, og legge på plass 10 000 kubikkmeter med masse til fundamentet av den nye flerbrukshallen.

- Dette hadde ikke vært mulig å få til om det ikke hadde vært for at det er så mange av innbyggerne i Skotselv som har maskiner som de stiller til rådighet, sier Ole Terje Letmolie.

I tillegg til masseforflytningen skal en også i gang med å bygge midlertidig parkeringsplass og anleggsvei inn til området.

Stor dugnad neste helg

- Vi trenger også “fotfolk” som kan være med på den store dugnaden neste helg, og noen som kan være ansvarlig for bevertningen av dugnadsgjengen, sier Arnt Hellik.

Han bedyrer at alle er velkomne på informasjonsmøtet onsdag, hvor en også kan melde seg til “tjeneste”.

Ifølge Letmolie-brødrene rår det en svært positiv ånd på stedet. Mange ildsjeler trår til og får gjort mye bra den vesle bygda.

- Vi er derfor optimister og tror at mange vil komme på møtet på onsdag, og omkring dugnadsarbeidet, sier de.

Egen nettside

I forbindelse med byggingen av den nye hallen, har en opprettet en egen nettside hvor folk kan få informasjon om prosjektet, se hvor langt man er kommet i arbeidet, og melde seg på dugnadene.

- Her vil vi fortløpende informere om hvilke dugnadsoppgaver vi trenger hjelp til. For å ha best mulig oversikt over hvem som melder seg til de forskjellige oppgavene, ønsker vi at de registrerer seg her. Men om folk ikke har internett og vil delta, kan de ringer Anne Magnus eller Geir André Ødegård for å registrere seg, sier Ole Terje.

Hallen skal stå ferdig til skolestart neste år, mens arbeidene med den tilstøtende kunstgressbanen vil starte opp så snart flerbrukshallen er ferdigstilt, forteller brødrene Letmolie.

Kunsgrassbanen er også kostnadsberegnet inn i totalprisen på om lag 40 millioner kroner.

Brødrene Letmolie forteller at de gleder seg til å ta fatt på arbeidet med det nye flerbruksanlegget i Skotselv, som det mener vil bli et anlegg hele Skotselv vil bli stolte av når det står ferdig .

Mer informasjon om prosjektet finnes på www.flerbrukshall.no