Gå til sidens hovedinnhold

Turrenn må avlyses

Artikkelen er over 6 år gammel

Hverken Abelonerennet eller Jungerløpet vil bli noe av denne vinteren. Snømangelen setter en effektiv stopper.

For andre år på rad må Modum O-lag avlyse Abelonerennet. Det opplyser klubben selv via sine Facebook-sider. Årsaken er opplagt; det er ikke nok snø i marka.

Ikke forsvarlg

Også i Vestfossen har idrettslaget måtte avlyse årets Jungerløp. Det er ekstra surt fordi rennet skulle vært det 40. i rekken.

– Det er selvsagt ikke noe moro, men det er en riktig beslutning. Vi har ikke nok snø til at det ville vært forsvarlig å arrangere, sier rennleder Jørn O. Kvilhaug.

Har skjedd før

Heller ikke i Vestfossen er det første gang arrangørene har sett seg nødt til å avlyse. I fjor klarte de rett nok, i motsetning til Modum O-lag, å gjennomføre rennet, men lenger tilbake i tid har snømangelen vært for prekær.

– Det har skjedd to ganger tidligere, en gang på slutten av 80-tallet og i 2004. I 2004 var det ikke snø hele vinteren, så den avgjørelsen var veldig grei, sier Kvilhaug.

Barmark

Årets avgjørelse var vanskeligere, da det er snø i skogen. Men dessverre er det ikke nok.

– Vi har stedvis overvann fra bekker og myrer, både i hovedtraseen og den alternative traseen. I enkelte bratte utforkjøringer er det dessuten helt bart utenfor løypa, og det er ikke trygt dersom noen skulle kjøre ut, sier Kvilhaug.

Kommentarer til denne saken