Rute 100 godt i gang

Fornøyd: Produktansvarlig Ole Ringerud hos Nettbuss Vikersund forteller at flere og flere ser ut til å benytte seg av det nye busstilbudet til Drammen stasjon.

Fornøyd: Produktansvarlig Ole Ringerud hos Nettbuss Vikersund forteller at flere og flere ser ut til å benytte seg av det nye busstilbudet til Drammen stasjon.

Artikkelen er over 5 år gammel

Brakar er godt fornøyd med det nye busstilbudet mellom Drammen og Vikersund.

DEL

Linje 100 fra Vikersund til Drammen Linje 100 har erstattet linje 10 som ble nedlagt fra nyttår. Ruten kjører nå en gang i timen fra Vikersund til Drammen stasjon.

– Linje 100 kjører direkte fra Krokstadelva til Drammen uten å kjøre innom Solbergelva, noe som ser ut til å ha falt i smak hos passasjerene, sier salgs- og markedssjef Kjersti Nordgård i Brakar.

Busselskapet har ennå ikke fått endelig oversikt over passasjertallene for januar, men Nordgård forteller at tallene den første uken var på samme nivå som på linje 10, da den gikk.

Hun er godt fornøyd med å ha fått på plass en erstatning for linje 10,

– Ved at linje 100 går helt til Drammen stasjon, kan passasjerene enkelt ta toget videre til Oslo, sier Nordgård.

Nå går det minst fem tog i timen mellom Drammen og Oslo.

Felles billettsystem

Brakar jobber også med å få en felles billettløsning på buss og tog, for dem som ønsker å skifte fra buss til tog i Drammen.

– Vi håper dette skal være på plass i løpet av året, sier Nordgård.

Hun beklager at det har tatt noe tid å få på plass rutetabellene, men sier at de nå er tilgjengelige på Brakars hjemmesider.

Ingen planer om Oslo

– Foreligger det planer om å utvide busstilbudet helt til Oslo?

– Det må i så fall til et politisk vedtak, men vi har ingen planer om dette per i dag, sier Nordgård.

Stadig flere brukere

Ole Ringerud i Nettbuss Vikersund, som kjører linje 100, opplever den nye bussruten som en god erstatning for linje 10,

– Flere og flere ser ut til å benytte seg av det nye busstilbudet, sier han.

– Linje 101 kjører også fra Vikersund til Drammen som før, noe som betyr at det i ukedagene fortsatt går to busser i timen fra Vikersund til Drammen, fortsetter Ringerud.

Sikret arbeidsplassene

1. januar var det over og ut for linje 10 fra Vikersund til Oslo, og en rekke arbeidsplasser ved Nettbuss på Nedmarken risikerte å bli flyttet til andre avdelinger i selskapet.

– Opprettelsen av linje 100 har gjort at arbeidsplassene på Nedmarken er sikret, sier en fornøyd assisterende avdelingsleder Ulf Bjørndalen i Nettbuss Vikersund,

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken