MC-klubb og integrering på allmøte

- Jeg håper på gode råd og innspill til hvordan vi skal forholde oss til MC-klubben Hells Angels. Dessuten skal integrering av nye landsmenn få stor oppmerksomhet på vårt allmøte, sier Svein Ludvig Larsen i Øvre Eiker Viser Ansikt.

- Jeg håper på gode råd og innspill til hvordan vi skal forholde oss til MC-klubben Hells Angels. Dessuten skal integrering av nye landsmenn få stor oppmerksomhet på vårt allmøte, sier Svein Ludvig Larsen i Øvre Eiker Viser Ansikt. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Øvre Eiker Viser Ansikt innbyr til diskusjon på tirsdag.

DEL

ØVRE EIKER: På et allmøte skal MC-klubben Hells Angels og integrering i kommunen diskuteres. Arrangør er Øvre Eiker Viser Ansikt.

- Vi håper allmøtet vil gi god orientering og nye innspill i forhold til MC-klubben Hells Angels. Derfor er lensmann Målfrid Høivik invitert til å fortelle om politiets arbeid og erfaringer på det området, forteller leder Svein Ludvig Larsen (62) til Bygdeposten.

Allmøtet finner sted i rådhusets kantine førstkommende tirsdag, 8. april.

Verdimanifest

Den tidligere presten går i bresjen for folkeaksjonen Øvre Eiker Viser Ansikt (ØEVA). I 1995 måtte kommune erkjenne at den var hjemsted for en nynazistisk gruppe. Det fikk ildsjeler i bygda, med prest Svein Ludvig Larsen i spissen, til å reagere og lede en folkelig mobilisering mot rasisme.

Fra et fakkeltog vokste det til en bevegelse for medmenneskelige verdier. Arbeidet har i løpet av årene ført til nye initiativ der kommunen samarbeider med frivillige grupper.

ØEVA har formulert et verdimanifest, som i 2000 ble vedtatt av kommunestyret og er hengt opp i alle kommunale virksomheter.

Integrering

Kommunens vedtatte visjon er "Sammen skaper vi et livskraftig Øvre Eiker”. Verdimanifestet har fått betydning for den kommunale organisasjonen ved gjennomføring av verdisamlinger med alle ansatte, der de er blitt utfordret til å svare på hva kommunens verdier betyr for dem i møtet med innbyggerne.

Nå skal innbyggerne tas med på drøfting av MC-klubben Hells Angels, samt integrering av nye landsmenn og ungdomssituasjonen i Øvre Eiker.

- Det vil også komme innspill fra fjorårets Toleransereiser og årsrapport og regnskap fra ØEVA og Ungdomsfondet, sier leder Larsen

Hells Angels ikke invitert

Larsen forteller at det siste årets fokus på Hells Angels sin tilstedeværelse i kommunen, er bakgrunnen for at folkeaksjonen setter temaet på dagsorden.

- Hvordan skal allmennheten forholde seg til dette miljøet, som fra øverste hold i politiet betegnes som et kriminelt miljø. Dette er spørsmål vi skal diskutere. Vi håper på en realitetsorientering på hva miljøet står for, og at det avstedkommer gode råd og innspill, sier Larsen.

- Er Hells Angels invitert til møtet?

- Nei. Men det er et åpent møte. Hvis noen fra miljøet ønsker å komme, er det mulighet for det.

Artikkeltags