KU-le dager i vente

Ikke lenger innendørs. "Dagros" kan nå nyte friluft på Eiker Gårdsysteri. I dag ble de 60 melkekuene sluppet fri " som en markering av sesongstarten samt et definitivt vårtegn.

Ikke lenger innendørs. "Dagros" kan nå nyte friluft på Eiker Gårdsysteri. I dag ble de 60 melkekuene sluppet fri " som en markering av sesongstarten samt et definitivt vårtegn. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

- Under åpningen lokker vi med leker for barna, natursti og nærkontakt med mange dyr.

DEL

ØVRE EIKER: Torsdag blir kuene sluppet fri på Eiker Gårdsysteri. Det markerer den definitive starten på våren og en fem måneder lang sesong ved gårdsysteriet.

60 kuer slippes ut på vårbeite og markerer samtidig starten på en lang og spennende sesong ved Eiker Gårdsysteri. Kuene har stått inne i hele vinter og er svært klare for å komme seg ut i friluft. Det skjedde med mye hopp og sprett.

Fra torsdag av og ut september loves mye aktiviteter for hele familien.

Hjemmelaget snadder

- Under åpningen lokket vi med leker for barna, natursti og nærkontakt med mange dyr. I tillegg serverte vi hjemmelaget rømmegrøt og vafler etter en spesiell kuoppskrift med ordentlig hjemmelaget rømme, forteller Ingrid Bermingrud

Eiker Gårdsysteri består av et nybygget tidsmessig løsdriftsfjøs, eget tilhørende ysteri, gårdsbutikk og et møte/selskapslokale. I gårdsbutikken kan du kjøpe egenproduserte oster og spekemat, i tillegg til bakerovnsbrød, egg, urter, honning, krydder, geléer, saft og eplemost fra gårdsprodusenter i nærområdet. Butikken har åpent hver fredag og lørdag, men i sommersesongen vil det være mulig å få handle andre ukedager også.

- Vakre øyne

Torsdag åpnet også utstillingen til tegner Gunnlaug Moen fra Drammen. Hennes utstillinger av tegninger har fått det passende navnet ”Kuùgalskap”. Og motivene er selvsagt kuer¿

Kunstner Moen har tilholdssted i Uldlageret i Vestfossen, og er nok bedre kjent som fast tegner i Dagbladet. Den siste tiden har hun arbeidet som designer for gårdsysteriet.

Utstillingen blir å se på Kafé Hemsen frem til 30. september.

- Kuer er faktisk et ganske populœrt tema hos mange. Jeg har alltid synes kuer har utrolig vakre øyne. Men samtidig er det noe med å eie temaet og gjøre det om til sitt eget uttrykk. Det har vært utfordringen, sier Gunnlaug Moen.

Artikkeltags