(Eikerbladet)

Denne uken braket det løs for den største oppsetningen i byteaterets historie. «Skattøya» har alt; skumle pirater, sjøulker, sverdkamper, pistoler og kanoner, kister fylt med gull og edelstener, skipet «Hispaniola» og karakterer som «Svarte Hund», «Bill Bones», «Kaptein Jonas Flint» og «Long John Silver» og ikke minst den unge helten Jim Hawkins.

SE BILDESERIE NEDERST I SAKEN

Seks meter

Men den har også kulisser på opp mot seks og en halv meter.

Gjengen bak oppsetningen har jobbet ekstremt mye på dugnad for å få Hokksundhallen til være åstedet for 1700-tallets engelske sjørøverhistorie, og teatermedlemmene har også mot premieren overnattet i hallen for å få alt klart.

- Nå er vi på desperat jakt etter et sted vi kan lagre tingene våre, forteller Anders Rønneberg og Thomas Bråthen i Hokksund Byteater junior.

Trist hvis alt må kastes

For etter siste forestilling søndag vet ikke teater-ildsjelene hva de skal gjøre med verken sjørøver-effekter eller andre kulisser som går i gjenbruk.

Amatørteateret har tidligere holdt til på Arbeideren i gamle-Hokksund, men må se seg om etter noe annet.

– Vi har jobbet sinnsykt hardt med å få alt klart til premieren. Jeg kunne ikke tenke meg noe tristere hvis vi må kaste alt, sier Rønneberg.

De er midt i «helvetesuka» 

100 kvadrat

Hvor mye plass trenger dere?

– En lagringsplass på rundt hundre kvadrat hadde vært perfekt. Men rundt 50 er også fantastisk, da får vi i hvert fall lagret noe, sier Rønneberg.

– Og det bør helst være sentralt i Eiker, sier Bråthen.

Bønn

En hardtarbeidende teaterbesetning har nå en bønn til innbyggere i Eiker, som kanskje har en låve eller lignende som står tom.

– Lagringsplass er et generelt problem for mange teatergrupper. Her er det masse fine folk som har lagt ned mye dugnadsarbeid, og vi vet at dette er saker som vil bli gjenbrukt, sier Rønneberg.

«Skattøya»

Teatergjengen i Hokksund har klart det igjen, med familiemusikalen får publikum oppleve en ekte klassiker - og så lokalt som i Hokksundhallen. Forestillingen er basert på den skotske eventyrromanen «Skatten på sjørøverøya», som handler om pirater og nedgravd gull i 1700-tallets England. Den gamle idrettshallen på Lesmoen er gjort om til å romme scener fra  støyende vertshus, bylivet i Bristol,  kamp mellom piratene på dekk av skipet Hispaniola til jakten på kisten med gull og edelstener i jungelen.

- Dette er det mest krevende vi noen gang har gjort, sier regissør, koregograf, sminkør, skuespiller og altmuligmann Bråthen.

- Ungdommene og barna som er med er helt fantastiske, de imponerer hele veien og er vanvittige dyktige. Dette er helt rått, skryter foreldre til to av skuespillerne, Christine Ebbestad og Thorny Anette Bergan. 

Bildeserie

Spennende og dramatisk på Skatteøya

 

Må evakuere hjemmene sine ved sprengning

Igor fant brukte kondomer på lekeplassen som ikke klippes i sommer