Vil ha ny park

Fortjener park: I Hokksund også, mener Gard Firing.

Fortjener park: I Hokksund også, mener Gard Firing. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En moderne park som ligger i sentrum, er en ønskedrøm for Hokksunds framtid.

DEL

I formannskapets møte sist onsdag la Ap-politiker Gard Firing opp til en vennskapelig rivalisering med Vestfossen – hvor det i 2015 står ferdig en flott park.
– Neste år får Vestfossen en park som er tre ganger finere enn vi har her i Hokksund, sa Gard Firing. Han lurte på om det var noen planer på gang for å komme fram til en parkløsning i Hokksund også.
– Kommunen må få til noe – i samarbeid med handelsstanden og Hokksund Gårdeierforening, oppfordret Firing.

Ansiktsløftning

Parken i Vestfossen ble anlagt på 1930-tallet, men har i mange år framstått som sliten og lite attraktiv å bruke. Men nå har parken fått en kraftig ansiktsløftning.
Første del av «operasjonen» er gjennomført i den øvre delen av parken, med en prislapp på 4,7 millioner. Den nedre delen av parken skal fullføres neste år.
Plansjef Anders Stenshorne i Øvre Eiker kommune minner Gard Firing på at han ikke må glemme at Hokksund allerede har en park: Skriverparken, som ble etablert som tusenårssted i år 2000 ved siden av Sorenskrivergården.

– Skriverparken er et flott samlingspunkt. Blant annet på 17. mai, sier plansjefen.

Trenger noe mer

Men Stenshorne legger raskt til at han er med på at det trengs noe mer på parkfronten.

– Vi skal lage en detaljplan for Hokksund sentrum. Det har allerede kommet ønsker om park fra både småbarnsforeldre og besteforeldre. Disse to gruppene er på en måte de nye pressgruppene.

– Når kan detaljplanen komme?

– Først skal vi avslutte arbeidet med sentrumsplanen som vi driver med nå. Så skal kommuneplanen revideres. Deretter kan vi utføre detaljreguleringen. Så vi snakker om mellom halvannet til to år – før vi har tegninger å bygge etter.

Plansjefen følger godt med på hva som rører seg blant ungdommen når han tenker på hvilken utforming en ny park kan få.

– Det nye er noe som heter street workout. Det er trening utendørs som både er sosial og helsefremmende. Folk treffes, og får vist seg litt fram for hverandre, sier Stenshorne.

Skoletomt blir ledig

Parken må ligge sentralt, slik at det er lett å treffes i sentrum. Et alternativ er tomten der den gamle ungdomsskolen ligger. Den skal snart rives uansett, så der blir det frigjort plass. Branntomten ved rådhuset blir for trang for en park.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken