- Det er nesten så en ønsker en var liten igjen

Stian Haugen Tingvold (4) og Miriam Hultmark Stokke (5) hjalp ordfører Ann Sire Fjerdingstad med snorklippen da Lerberg barnehage ble offisielt og høytidelig åpnet onsdag denne uken.

Stian Haugen Tingvold (4) og Miriam Hultmark Stokke (5) hjalp ordfører Ann Sire Fjerdingstad med snorklippen da Lerberg barnehage ble offisielt og høytidelig åpnet onsdag denne uken.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det sa ordfører Ann Sire Fjerdingstad under åpningen av nye Lerberg barnehage i Hokksund. Les saken og se flere bilder fra den nye barnehagen.

DEL

Nå kan leken begynne i gode omgivelser som utfordrer kreativiteten hos både barn og voksne.

- Tenk å få være liten og gå her i denne barnehagen med paradis å hoppe på innendørs, eget plaskerom og kunst som utfordrer kreativiteten, utbrøt ordfører Ann Sire Fjerdingstad på åpningsdagen i den nye Lerberg barnehage i Hokksund.

Høytidelig åpning

Hun tok en liten prøvende gyngetur på en liten elefantgynge utenfor på den nye grønne anlegget. Innenfor hadde hun hoppet paradis i korridoren flere ganger allerede.

Lerberg barnehage står fram i all sin nye prakt og hadde høytidelig åpning med snorklipp denne uken. Byggeprosessen har vart fra 2009 og barnehagen har fortsatt penger igjen på budsjettet. Stor, lys, romslig framstår Lerberg barnehage, og fasilitetene er mange.

1100 kvm

Et flott romslig fellesrom med kjøkken, to flotte nye avdelinger, eget plaskerom med fossefall, bølger og regn, stort rommelig bibliotek som venter på mange nye bøker samt at de to gamle avdelingene er rustet opp og står flott i stil med alt det nye. Utendørs er det grønne plener, nye lekestativer og god plass til lekende barn i mange spennende soner.

Nå er det fritt fram for alle barna, foreldrene og de ansatte til å nyte alle de 1100 kvadratmeterne med store åpne vindusflater både innendørs og utendørs.

Kunsten har fått god plass på gulvene i både gammel og ny avdeling med kort vei til øynene hos de yngste brukerne. Odin Haraldsønn på fire år fant hurtig ut at den store fargerike slangen på gulvet i fellesrommet var en morsom vei å løpe på, mens de voksne kikket og studerte på hvordan kunsten var laget.

- Jeg ønsket å lage små stasjoner med farger i primærfargene og gode former. Her kan ungene løpe fram og tilbake mellom motivene. Det er morsomt å kunne integrere kunsten på denne måten i stedet for å henge den på veggen, fortalte kunstneren Sofie Nordin.

Marsipankake

Hun tok for seg hele kolleksjonen til gulvleggerfirmaet da hun skulle lage verket. Utsmykkingen har en tverrfaglig gruppe fra kulturseksjonen bak seg, og kultursjef Lidia Ivanova Myhre er meget fornøyd med resultatet som nå vil pryde barnehagen for evig og alltid.

Åpninsdagen var fylt opp med taler, lapskaus og marsipankake for fullt hus. Her var det byggefolk, ordfører og kulturseksjonen, foreldre, ansatte og barn i skjønn forening. Talene var mange og lange, men det var barnhagens egenproduserte sang sunget av skolestarterne som ga mest applaus.

- Lerberg er fiksa, det er klart. Lerberg er ferdig, hipp hurra, sang barna og glemt er lange tider med byggeplass og lokaler andre steder i byen.

Spennende

- Det har vært stor innsats og iver blant personalet de siste ukene. De foresatte har jeg ikke fått noen klager fra og ungene har synes det har vært veldig spennende med alt som har foregått. Det eneste som er negativt er at det er slutt, sa leder for barnehagen Anne Kathe Firing.

Men om byggeprosessen er slutt så har den gode hverdagen akkurat begynt i Lerberg barnehage, og den vil vare mye, mye lenger enn byggeperioden.

Artikkeltags