(Drammens Tidende)

ØVRE EIKER: Ordfører Knut Kvale bekreftet overfor Drammens Tidende torsdag kveld at omikron-smitte er påvist i kommunen.

Han var tydelig på at kommunen ville være en del av tiltaksregionen med landets strengeste tiltak.

Helsedirektoratet opplyser nå at ordføreren får det som han vil. Dermed trer følgende tiltak i kraft fra midnatt, natt til 3. desember:

Munnbind

Det er påbud om å bruke munnbind der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, innendørs stasjonsområder og taxi.

Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

Det anbefales også å bruke munnbind der det er mye folk og vanskelig å holde avstand, for eksempel i kø for å hente jakken etter et arrangement eller på vei ut av en fotballstadion.

Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke mens man sitter på en fast tilvist plass eller ved et bord på serveringssted.

Hjemmekontor

Det er påbud om at arbeidsplasser der hjemmekontor er mulig uten at det går utover viktige og nødvendige tjenester, skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra hele eller deler av uken. Det kan for eksempel gjøres slik at de ansatte jobber hjemmefra halvparten av tiden.

Antallsbegrensning på innendørs arrangementer

Private arrangementer: Det kan være maksimalt 100 personer til stede på private arrangementer innendørs på offentlig sted eller i leide/lånte lokaler.

Offentlige arrangementer: På innendørs arrangementer uten faste tilviste plasser kan det maksimalt være 600 personer i kohorter på 200.

Det er ikke innført noen regulering på arrangementer med faste, tilviste plasser.

Serveringssteder

Serveringssteder og arrangører er pliktige til å registrere gjester for å kunne varsle dem ved smitteeksponering.

Det er krav om bordservering av alkohol for serveringssteder og arrangementer som har skjenkebevilling.

Det er også et krav om at alle gjestene har sitteplasser på serveringssteder som har skjenkebevilling.

Ved reise mellom områder med og uten regionale tiltak

Du skal følge reglene som gjelder i det området oppholder deg i.

For eksempel, kommer du fra et område uten tiltak til et område som har tiltak, skal du følge reglene som gjelder der du oppholder deg.

Kommer du imidlertid fra et område med tiltak til et område som ikke har det, bør du likevel oppføre deg som om du er i det området du kommer fra, for eksempel bruke munnbind hvis du kommer fra et område der det er pålagt.

Disse ovennevnte tiltakene gjelder for følgende kommuner:

Asker, Aurskog-Høland,BærumEidskog, Eidsvoll, Enebakk, Frogn, Gjerdrum, Grue, Halden, Hole, Hurdal, Indre Østfold, Jevnaker, Kongsberg, Kongsvinger, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Marker, Moss, Nannestad, Nes, Nesodden, Nittedal, Nord-Odal, Nordre Follo, Oslo, Rakkestad, Rælingen, Råde, Sarpsborg, Skiptvet, Sør-Odal, Ullensaker, Vestby,Våler, Øvre Eiker og Ås.