Gå til sidens hovedinnhold

Ordførerens framgangsmåte i «fotballbanesaken» er udemokratisk

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Framgangsmåten til ordfører Sunni Grøndahl Aamodt i «fotballbanesaken» er udemokratisk. For ordføreren kjører igjennom saken i rekordfart der det er snakk om bruk av 30 millioner kroner før alle fora og folk får muligheten til å uttale seg – og spørsmålet er hvorfor?

Nå skal saken opp i kommunestyret på mandag uten at hverken hovedutvalget for kultur, idrett og livsglede, Modum Idrettsråd og innbyggerne har fått lov til å uttale seg og mangler informasjon. På spørsmål til et av medlemmene i hovedutvalget om hvorfor de ikke har behandlet en så stor og viktig sak, var svaret at vedkommende hadde forelagt spørsmålet for kultursjefen i kommunen og fikk til svar at det var det ikke tid til! Da jeg forela dette for kultursjef Carlsen kunne han bekrefte at det var riktig fordi ordføreren hadde gitt beskjed om at den skulle rett i kommunestyret.

Les også

– Vi ønsker utvikling og har behov for mer plass. Derfor ønsker vi oss til Skredsvikmoen

Så langt jeg har kunnet bevege meg inn i saken så er status følgende: Geithus IL fikk i fjor tilslutning fra kommunestyret om at banen på Rolighetsmoen skulle tilføres 2,9 millioner kroner til kunstgress som fortsatt står som et vedtak.

Området på Rolighetsmoen ble solgt fra Modum kommune til Geithus IL for kr 1. Området er regulert til idretts- og friluftsformål.Det ble fremmet en del naboprotester uten at dette ble tatt til følge.Så på høsten i fjor kom det opp planer om et stort anlegg på Skredsvikmoen med to kunstgressbaner og et helt nytt klubbhus til en pris av 30 millioner kroner. Geithus IL har ikke midler å tilføre prosjektet og det har heller ikke Modum FK.

Før valget var det protesttog mot mer utbygging av området og Frp gjorde dette til en kampsak. Dette prosjektet er ikke behandlet i hovedutvalget fordi ordfører og kultursjef sier at dette er det ikke tid til. Idrettsrådet har heller ikke behandlet saken, men to medlemmer av rådet deltok på et telefonmøte med en gruppe politikere der de skulle svare på om de hadde noe imot planene.

Les også

Rolighetsmoen fotballbane skal legges ut til tomter. Det gjør vondt langt inni sjela å lese slikt

Det hadde de selvfølgelig ikke noe imot, men understreket klart at rådets førsteprioritet er en ny idrettshall i kommunen som vedtatt plan fra i fjor høst og at dette ikke måtte forrykke allerede godkjent tippemiddelliste. Og det var bare to av idrettsrådets fem medlemmer som deltok og de har ikke hatt noe eget møte om saken, men det blir ikke opplyst i saksgangen!

Det har ikke vært noe folkemøte som lovet slik at beboerne på Skredsvikområdet har kunnet uttale seg. Barnehagen har ikke bedt om noen kunstgressbane, ei heller Stalsberg skole som har egen ballbinge.

Beboerne på Rolighetsmoen er ikke forelagt planer om bygging av boliger i hele området da planen er å selge gaven fra kommunen for 6 millioner kroner til tomter!

Det er Geithus IL som frontes for prosjektet, men det er Modum FKs krefter som står bak i skyggen og presser på da de vil ha en «egen bane» slik at de får «tilhørighet» til sitt eget middelmådige 4.-divisjonslag

Les også

– Skredsvikmoen er et bra sted for fotball

Dette blir holdt skjult så godt som mulig. Det følger samme prinsippet som da «fotballteltet» i Vikersundbakken ble presset gjennom på rekordtid. Og det er de samme kreftene som står bak planene på Skredsvikmoen.

Alle pengene må lånes inntil refusjoner kommer inn og mangler det penger vil et entreprenørfirma og Sparebank1 Modum punge ut så lenge. Dette betyr at disse er med å styrer utviklingen av idretten i Modum – noe som er helt uhørt! Når det gjelder salg av tomtene er det allerede samtaler i gang med utbygger!

Modum trenger ikke flere fotballbaner – og på mandag må politikerne i kommunestyre si nei til denne galskapen! For dette er ingen hastesak og kan få en normal saksgang. Minner om at siste gang noen fotballspiller fra Modum gikk til en høyere divisjon var da Tom Gulbrandsen gikk til Lillestrøm og havnet på landslaget, Før det var det en rekke gode spillere som gikk til høyere divisjoner – Modum FK har ikke produsert en eneste spiller som har gått til noen større klubber i deres eksistenstid – og det er heller ingen umiddelbar pågang.

Kommentarer til denne saken