Gå til sidens hovedinnhold

Ordføreren må svare på spørsmål om barnehagedekningen i Sigdal

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har en situasjon hvor flere barn som sokner til Prestfoss barnehage, ikke får plass og blir sendt til Nerstad eller Enger. Det kommer fram i en e-post til hovedutvalget for kultur- og oppvekst fra de ansatte og eierstyret i Prestfoss barnehage, at de er bekymret for utviklinga med for lite plasser. De ønsker at vi politikere kan planlegge for utvidelse.

Når det er kommunen som eier lokalene, så er det vel også kommunen som må se på alternative løsninger. Søkerlistene har nå blitt behandlet og selv om det nå går 6 barn fra Prestfoss på Nerstad barnehage, er det seks barn som nå også får sin søknad avslått fra Prestfoss barnehage.

Vi i Sigdal Arbeiderparti har ved flere anledninger etterspurt planer for utvidelse av kapasiteten ved barnehagene i nedre del av bygda. Seinest på budsjettmøte i desember. Vi har blitt nedstemt hver gang, men slik som ansatte og eierstyret i Prestfoss, ser vi også at Nerstad barnehage kan stå i samme situasjon, om det lyktes å få til økt boligutvikling ved Nerstad/ Rabben.

Hva kan ordfører gjøre med den bekymring som ansatte og eierstyret framsetter? Er tiden moden for å legge planer om utvidelse?

Kommentarer til denne saken