Ordfører Versland lover kamp mot ufrivillig deltid – hvorfor misliker hans parti sitt eget «barn» så sterkt?

BLIR UTFORDRET: Ordfører Ståle Versland (Ap) blir utfordret av SV-kandidaten om Arbeiderparties syn på ufrivillig deltid i Modum kommune.

BLIR UTFORDRET: Ordfører Ståle Versland (Ap) blir utfordret av SV-kandidaten om Arbeiderparties syn på ufrivillig deltid i Modum kommune. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I sin 1. mai-tale sa ordfører Ståle Versland at Arbeiderpartiet skulle få slutt på ufrivillig deltid i kommunen. Det er for så vidt bra, men det blir litt rart at Arbeiderpartiet misliker sitt eget barn så sterkt.

De fleste er enige i at det meste må få mer penger, helt til vi sitter der med pengesekken og skal dele ut de litt for få kronene vi har. Dette gjelder de fleste saker, men det ser ut til at det er lettere å kutte noen steder enn andre steder. Veldig ofte kuttes det i de små men viktige postene, mens de store flotte prosjektene tar mer av kaka.

For hvem lider vel noen nød av at lærerne ikke får med seg assistenter i klasserommet, eller må betale for kaffen på lærerværelset?

Eller at bilene må kjøre utenom hullene på bygdeveiene?

Eller at sykepleierne og helsefagarbeiderne ikke har tid til å prate med og aktivisere beboerne på sjukehjemmene?

Det er lettere å vinne valgkamp med å bygge noe.

Ny riksvei, nytt sykehjem, eller ny barnehage. Det er ikke noe galt med å bygge infrastruktur som gjør livene våre lettere, men det er andre ting som også er viktige, selv om de ikke er like spektakulære.

Men nå, endelig, har vi fått en sak som virkelig kan brukes i valgkamp: Hele og faste stillinger til de som ønsker! Det er jo en flott sak! Men her er mitt tankekors: Når Modum kommune har hatt Arbeiderpartiet i posisjon i over 90 år, hvorfor kom de plutselig på dette nå? Og er det ikke også under dem at ordningen ble skapt?

Det er vel som så mye annet verden et spørsmål om penger. For selv den mest blodrøde sosialist kan bli høyremann når politikken skal finansieres.

«Det har vi ikke råd til»

«Det vil skade økonomien»

Selvfølgelig er dette legitime grunner, men det kan være lurt å tenke litt lenger enn sin egen lommebok.

Hvilke private bedrifter ansetter folk i 17 % stillinger? Og hvorfor er det ingen som foreslår å innføre slike ordninger andre steder? Kan det være fordi det er et dårlig system?

Også var det dette med å bruke penger. Det som er viktig å huske på er at det å bruke penger ikke innebærer at de ikke blir borte, de blir bare flyttet rundt.

Hvis de som i dag har ufrivillig deltid fikk ordentlige stillinger og bedre lønn, ville de brukt mer penger i det lokale næringslivet, som igjen ville gitt høyere skatteinngang til kommunen, samt bedre inntekt og muligens flere stillinger i handelsstanden.

Høyere inntekt har også blitt knyttet til bedre helse og høyere levealder, noe helsevesenet vil spare på.

Og sist men ikke minst er høyere inntekt knyttet til høyere livskvalitet, og det må vel være målet med det som vedtas i øverste etasje på høyblokka i Vikersund?

Jeg er fullt klar over at SV også har hatt en representant i posisjon, og kanskje også burde prøvd å endre dette tidligere.

Men det er ikke så lett å kjefte på andres barn, spesielt foran foreldrene.

Bedre seint enn aldri.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken