Gå til sidens hovedinnhold

Ole Martin ber ordføreren svare på utfordringene om Heggenveien

Ole Martin Kristiansen (V) har sendt inn et spørsmål om trafikksikkerhet på Heggenveien til kommunestyremøtet i kveld.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har vært utbygginger i, og i forbindelse med, Vikersundbakken flere ganger. Vi har bakkene, hallene og aktivitetsmulighetene ellers. I tillegg er det et økende antall bobilturister som finner plass ved bakkene. Mange kommer for å gå trappene eller langs veien og stier i åsen. Aktiviteter er viktige og vi vil jo gjerne ha det i idretts- og kulturbygda Modum.

Dette fører til økt trafikk til og fra området.

De som bor langs Heggenveien har mange ganger hevdet at det er blitt en betydelig trafikkøkning langs veien. Forleden fikk jeg fra beboere opplysninger om at det kan være opp til 160 biler i timen både dag- og kveldstid. Det er mange på en relativt dårlig og flere steder, uoversiktlig veistrekning.

Høsten 2020 sa Viken fylkeskommune at gangvei langs Heggenveien fra YX-Geithus til Lortbru ikke prioriteres. Det er ikke lenge siden og vi kan vel i utgangspunktet forvente at svaret er det samme i dag.

Vikersundbakken er en attraksjon som mange vil se og besøke både vinter og sommer. I en artikkel i Bygdeposten 18. mars fortelles det om planer om å vokse fra mellom 10.000 og 20.000 besøkende i 2021 til 60.000 i 2025. De forteller at besøkende til Raw Air ikke er med i de besøkstallene.

Dersom dette om fire år blir en magnet som trekker til seg 60.000 besøkende vil det være mange positive effekter for Vikersundbakken som besøks- og opplevelsessted. Det vil ganske sikkert også bidra positivt for næringslivet i Modum.

Samtidig vil et slikt besøkstall mest sannsynlig bety 15.000 til 20.000 biler på Heggenveien om vi regner fire eller tre i bilene.

Vil ordføreren med dette som grunnlag igjen ta kontakt med Viken fylkeskommune med mål å trafikktellinger over tid med sikte på å få gangvei langs Heggenveien?

Kommentarer til denne saken