(Nettavisen)

– Jeg var veldig uforberedt på det som skulle skje. Man stiller til første dag i ny jobb full av energi og klar til å vise den beste siden av seg selv.

Det var 23. mai 2022. Maiken Olsen hadde tatt spranget fra sin trygge jobb hos Finn.no, for å ta fatt i nye arbeidsoppgaver og prosjekter hos bokdelingsplattformen Bookis.

– Jeg hadde vært produktsjef i Finn.no i syv år, og jobbet der i 14 år. Jeg tenkte at det var på tide å utfordre meg selv og ta det jeg hadde lært i Finn.no videre. Bookis er etablerte, men man får fortsatt litt startup-vibber.

Ble permittert på første arbeidsdag

Olsen hadde vært i kontakt ansatte i Bookis gjennom bekjente, men planen var ikke å bytte arbeidsgiver.

– Jeg var egentlig ikke på utkikk etter en ny jobb, sier Olsen.

Produktutvikleren hadde imidlertid fått et godt inntrykk av miljøet og ansatte i Bookis, som ble en avgjørende faktor for valget om å bytte jobb.

– Det var egentlig først og fremst folkene og tankesettet som fenget meg. De var fremoverlente i måten de tenkte på produktutvikling, sier hun.

Men første arbeidsdag gikk ikke som planlagt. I det første møtet på Olsens første arbeidsdag kom sjokkbeskjeden.

– De informerte meg om at de måtte ty til permitteringer, og at jeg ble permittert. Investorene hadde begynt å skru igjen kranene, og var veldig forsiktige med å investere i selskaper som ikke kan vise til lønnsomhet. Bookis hadde jobbet på spreng for å få på plass kapital, men fikk det ikke til. Det var en tøff samtale for begge parter, forteller hun til Nettavisen.

Olsen understreker at hun fikk en grundig forklaring på hvorfor ledelsen måtte permittere henne.

– En av de første tankene mine var alt de har jobbet for. Jeg følte jo at jeg satt i et rom med venner, selv om jeg ikke hadde begynt å jobbe der enda. Det var en vond samtale, sier hun.

– Hvorfor ventet de med å si det til første arbeidsdag?

– Det var rett og slett fordi de hadde jobbet helt til siste helg før jeg skulle starte med å finne en løsning. Jeg skulle starte på en mandag, og styret vedtok fredagen før at de måtte ty til disse tiltakene, forklarer Olsen, og legger til:

– Jeg skulle også ha en konfirmasjon søndagen før jeg startet, så de ønsket å skåne meg for en kjip helg. Jeg var den første av de ansatte som fikk vite det. Resten fikk beskjed på et allmøte senere den dagen.

Lasse Brurok er av gründerne bak Bookis. Han forteller at selskapet står overfor en kapitalkrise grunnet krisene resten av verden står overfor. Selv beskriver han situasjonen som helt «for jævlig» og «skikkelig dritt». Les hele svaret til Brurok lenger ned.

– Jeg har fått over 50 henvendelser

Etter møtet var Olsens første og siste arbeidsdag hos Bookis ferdig.

– Jeg måtte jo snu i døra. Jeg fikk meg et skikkelig sjokk. Jeg ble veldig skuffet og lei meg. Det var først etter et par timer jeg skjønte hvor mye jeg hadde gledet meg til å komme i gang. Den dagen var skikkelig tøff, forteller hun.

Samtidig forteller produktutvikleren at hun ble overrasket over at finansmarkedenes situasjon nå begynner å prege selskap på denne måten.

– Jeg hadde hørt at det kunne bli tøffere tider, men jeg hadde kanskje ikke helt tatt innover meg hvor stor risiko jeg tok. Jeg så på Bookis som en «trygg sjanse». De var store og kjente nok, med trygge investorer, sier hun.

Olsen ble permittert i et halvt år, men har alt begynt å lete etter ny jobb.

– Det ble ikke helt slik som det skulle bli. Jeg hadde først håp om at situasjonen i Bookis skulle ordne seg, og at jeg kunne komme tilbake. Jeg har hatt kontakt med dem og snakket om dette. De informerte meg om at det var bråstopp, og kjempevanskelig å hente kapital. Deretter rådet de meg til å se etter noe annet.

Da startet Olsen jobbsøkerprosessen, og postet et Linkedin-innlegg som tok av.

– Det ble delt i alle retninger. Det var en veldig hyggelig «boost» å få. Jeg fikk veldig mange støtteerklæringer og tips, sier hun.

Produktutvikleren ser på seg selv som heldig, og forteller Nettavisen at kompetansen hun har er ettertraktet i markedet. Olsen forteller at hendelsen var en skikkelig nedtur, men den er nå snudd til en opptur:

– Jeg har fått over 50 henvendelser. Hvis jeg vil, har jeg landet en jobb før sommeren. Det er alt fra større selskaper til små start-ups. Jeg har snevret det inn til rundt fem-seks selskaper som er interessante, men alle har vært helt relevante.


Denne gangen vil hun være sikker på at selskapets finansielle situasjon er god før hun tar et valg.

– Jeg går et par ekstra runder, og jeg tør nok ikke å satse på de ferskeste selskapene. Jeg har lært ekstremt mye i denne prosessen, sier Olsen.

Les også: Coop-sjefen i Midt-Norge øker lønna

– Den store kapitalkrisen

– Vi hadde planlagt å hente hundre millioner, og hadde allerede fått med to av våre eksisterende investorer. Vi var i teorien godt på vei mot målet om å hente 100 millioner. Dette var i starten av februar 2022, sier Lasse Brurok, en av gründerne av Bookis, til Nettavisen.

Det var før krigen i Ukraina.

– Da krigen brøt ut, hadde vi seks ansatte i Ukraina som vi tok vare på. Plutselig hadde vi seks ansatte på flukt. I tillegg meldte den ene investoren investeringsstopp. Mange av deres investeringer på børsen hadde gått kraftig ned, og de måtte ta en fot i bakken å få oversikt, sier han.

Men på det tidspunktet hadde gründerne fortsatt store investorer på plass.

– Det kan jo skje. Vi har hentet penger en del ganger før, og sånn er gründerlivet. Men vi skjønte ikke alvoret av den store kapitalkrisen som var på vei. Investorer har ofte en rutine på at de drar i bremsen når det er store kriser og mye usikkerhet. Det har vi så klart full forståelse for, men det var først da det gikk opp for oss.

Alt dette skjedde altså ganske tett på Maikens oppstart.

– Det bildet forandret seg veldig raskt. Vi gikk fra å skulle hente 100 millioner til å ha ni millioner. Investorene forventet at vi tok grep, og vi visste det selv. Vi hadde ikke sjans hvis selskapet skulle overleve, forteller Brurok.

– Det er helt for jævlig og skikkelig dritt

Selskapet gikk fra 33 til 14 ansatte.

– Det er helt for jævlig og skikkelig dritt. Nesten 60 prosent av kollegaene dine forsvinner. Det er skikkelig brutalt. Det er ingenting positivt med det, sier han.

Det er første gang Bookis har måtte gjennomføre en slik permitteringsrunde.

– De folkene som må gå nå er kjempeflinke og har jobbet knallhardt, sier han.

Brurok mener krisen så vidt har starten i arbeidsmarkedet, men han tror at startup-selskapene får merke det først.

Å være en startup i denne situasjonen er som å være på en øy langt fra land, og det er vi som merker bølgen først. Vi blir feid av den lille øya, og så går det lang tid før den bølgen kommer til land. Da blir den større, og det blir vanskeligere å gjøre noe med, og det påvirker de større bedriftene.

Men per dags dato vil nordmenn fortsatt kunne ha glede av Bookis' tjenester.

Vi klarer oss fordi vi har tatt de ekstreme grepene. Nå skal Bookis bli lønnsomme og forhåpentligvis kan vi trygle noen av de ansatte om å komme tilbake en gang. Vi har en tjeneste som passer bra i en verden hvor du får mer tid, trangere økonomi også er folk mer opptatt av miljøet. Bookis skal klare seg, men det har vært veldig tungt. Både for de som har måttet gå og de som blir igjen, sier han.

Les også: Redd for pilotstreik eller flyplasskaos? Sjekk hva du har krav på