Nytt tilfelle av Covid-19 i Modum

Kommuneoverlege Beate Smetbak bekrefter overfor Bygdeposten at Modum har fått ett nytt tilfelle av Covid-19.

DEL

Kommuneoverlegen fikk beskjed om smitten onsdag ettermiddag, og smittesporingsteamet i Modum kommune har siden jobbet på spreng med saken.

– En mann i 40-årene har fått påvist smitten. Grunnet redusert allmenntilstand og uavklart infeksjon ble han innlagt på Ringerike sykehus, sier Smetbak til Bygdeposten.

Legesenter i karantene

Smetbak beskriver situasjonen som under kontroll, men flere har havnet i karantene og smittesporingsteamet jobber torsdag fortsatt med saken.

– Mannen oppsøkte uten forvarsel Vikersund Legekontor onsdag, og var da i en sånn forfatning at to av de ansatte måtte ta seg av han, uten at de rakk å få på seg smittevernutstyr først. Det har medført at de begge er i karantene, sier Smetbak.

I tillegg er 80 elever og 13 lærere ved Voksenopplæringen satt i karantene – i første omgang ut denne skoleuken. Dette etter at en av elevene på skolen har vært nærkontakt med den smittede, melder kommunen på sin hjemmeside.

– Eleven det er snakk om har hatt noen symptomer og blir testet i dag. Når vi får prøvesvaret, sannsynligvis i morgen, fredag, vet vi om vi kan oppheve karantenen for lærere og elever, sier Smetbak.

Hun understreker at karantenetiltaket er gjort av forsiktighetshensyn og etter føre-var-prinsippet.

Helsenorge.no

En av de to ansatte ved Vikersund legesenter, som nå er i karantene, er Kirsti Haugan Laupet.

– Jeg er i kjempeform, men må altså i karantene etter å ha vært i nærkontakt med mannen, sier hun til Bygdeposten.

Dette betyr at telefontjenesten ved legesenteret er stengt inntil videre, men lege Bjørn Olav Fischer er på jobb.

– Pasienter kan møte opp til time som avtalt, og kommunisere med Fischer via helsenorge.no. Her kan de både sende meldinger direkte til legen og bestille resepter eller annet de har behov for, sier Laupet.

Det forrige smittetilfellet i Modum kom for en måned siden. Før det må vi tilbake til før påske.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken