Gå til sidens hovedinnhold

Nytt lokalt tilbud: Trenger du eller noen du kjenner hjelp?

Artikkelen er over 1 år gammel

Øvre Eiker-hjelpa har nå et nytt introkurs.

(Eikerbladet)

Alle har en psykisk helse, og den er det viktig å ta vare på. Øvre Eiker-hjelpa er en tjeneste til mennesker med utfordringer knyttet til psykisk helse eller/og rus. Tilbudet er uavhengig av alvorlighetsgrad, og alle innbyggere som opplever behov for hjelp til problematikk knyttet til dette kan ta kontakt.

Åse Helene Bergan (65) og Tabitha Snyder (49) gjorde dette, og forteller at det reddet livene deres.

LES OGSÅ: – Å be om hjelp reddet livet mitt

Er du over 18 år med mildere psykiske utfordringer, kan introkurs være noe for deg. På kurset får du hjelp til å håndtere mildere former for depresjon, angst eller søvn utfordringer. Du får et innblikk i hva utfordringene handler om og noen verktøy/mestringsstrategier for å mestre utfordringene.

– Etter kurset ønsker vi at du tar i bruk mestringsstrategiene du har lært. Dersom dette ikke er hjelpsomt nok, kan du kontakte Øvre Eiker-hjelpa på nytt. Vi vil sammen finne ut om det vil være behov for å motta ytterligere hjelp. Eksempelvis grupper, kurs eller kortvarige individuelle samtaler, sier fagarbeider og aktivitør, Laila Nordås Sjøl.

Du trenger ikke henvisning fra lege eller andre. Du kan delta på alle tre temaene, eller velge et som passer spesielt for deg.

Info om kurset:

Påmelding: Øvre Eiker-hjelpa, tlf: 40912957 mandag til fredag mellom 12- 14.

De tar imot påmelding fortløpende og det er første mann til mølla prinsippet. Max deltagere per kurs er 10 personer.

Tjenesten er gratis.

Kursene går på onsdager fra 12:30-14:30, i festsalen på Rådhuset. Første kursrekke er forventet på følgende datoer: Depresjon 11/11, Angst 18/11 og Søvnutfordringer 25/11.

Kommentarer til denne saken