Pelsjeger fra Sandsvær mistet kone og datter i grizzlyangrep

En canadisk kvinne og hennes ti måneder gamle datter mistet livet etter å ha blitt angrepet av en grizzlybjørn. Kvinnen var gift med en norsk pelsjeger som opprinnelig er fra Sandsvær.

DEL

(Laagendalsposten) Canadiske medier skriver at de har opplysningene fra en pressemelding fra lokale myndigheter i den canadiske delstaten Yukon.

Angrepet skal ha skjedd i nærheten av familiens hytte i villmarken i Yukon-territoriet i det nordvestre Canada mandag formiddag, skriver NTB.

Det var VG som først meldte om den tragiske hendelsen.

Fant kona og datteren

Ifølge CBC ble den norske pelsjegeren truet av en grizzlybjørn da han kom hjem fra jakt mandag ettermiddag. Nordmannen fikk skutt og drept bjørnen, men da han kom fram til hytta, fant han kona og deres lille datter døde.

– Det ser ut til at de hadde gått ut på tur da de ble angrepet, står det i en uttalelse fra lokale myndigheter.

Mannen skjøt opp en nødrakett for å varsle om tragedien og be om hjelp, skriver NTB.

Saken blir nå rutinemessig etterforsket, skriver canadiske medier.

LES OGSÅ: Ambassaden: – En forferdelig tragedie

Viser støtte

Kvinnen jobbet som lærer på en barneskole i småbyen Whitehorse, men hun og hennes norske ektemann hadde flyttet til den avsidesliggende hytta i villmarken mens hun var i barselpermisjon, melder NTB.

Canadiske medier skriver at paret var ivrige friluftsfolk, som brukte mye tid i villmarken og hadde mye erfaring. En venn av familien sier til canadiske CBC at ulykken har gått hardt inn på lokalbefolkningen.

– Dette er et stort tap. Alle er fullstendig knust nå, sier familievennen Rémy Beaupré til CBC.

– Mange av vennene våre samler seg i kveld for å sørge og støtte hverandre, sier han.

Sett bjørnespor

Canadiske medier skriver at selv om det er vinter og bjørnen er i dvalemodus, er det fortsatt mange av dem som streifer rundt i området på denne tiden av året.

Brian Melanson, som jobber i området, sier til canadiske CBS at de så bjørnespor i området helt til desember i fjor.

Laagendalsposten har vært i kontakt med Utenriksdepartementet for å høre hva de gjør for å støtte de berørte.

– Utenrikstjenesten er gjort kjent med saken gjennom mediene og vil kunne tilby assistanse ved behov i tråd med faste rammer for konsulær bistand til nordmenn i utlandet, sier Kari Wollebæk, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet.

LES OGSÅ:

Artikkeltags