Bussjåfør stoppet av alkolås: – Hadde spist pølse med chilisaus

Artikkelen er over 2 år gammel

En bussjåfør i Hønefoss fikk ikke startet bussen etter at han hadde hatt matpause mandag kveld. Alkolåsen slo seg på, men mannen var helt edru.

DEL

(Ringerikes Blad) – Dette er en spesiell sak. Bussjåføren hadde kjørt halve ruta si, stoppet i sentrum og kjøpte en pølse med chilisaus som han spiste i matpausen. Da han kom tilbake i bussen og blåste, slo alkolåsen seg på, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt.

Ved 20.30-tiden mandag kveld møtte bussjåføren frivillig opp på politistasjonen i Hønefoss for en promilletest.

– Den viste 0,00 i promille. Han var helt edru og rusfri, sier Groth.

Det var passasjerer i bussen og det var derfor en ubehagelig situasjon for sjåføren.

– Representanter fra busselskapet fikk rutinemessig tak i ny sjåfør. Passasjerene ble forklart situasjonen. Etter eget ønske ble sjåføren kjørt til Hønefoss politistasjon for å blåse, sier operasjonslederen.

Der ble han altså fullstendig renvasket.

– Det må ha vært en veldig sterk chilisaus, sier operasjonslederen, som i tillegg til å se på saken med et glimt i øyet også understreker at det ligger et alvor bak.

– Er dette noe som kan skje, går det an å forklare det?

– Jeg har aldri hørt om det før, men jeg er ingen fagmann på dette området. Jeg har hørt om de gode eksemplene der berusede personer har blitt stoppet av alkolås, slik den skal fungere, sier Groth.

Alkolås blir påbudt i norske busser og minibusser fra 1. januar 2019.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken