Andreas Stjernen sikret Norge seieren i lagkonkurransen under Raw Air i Vikersund. Polen ble slått med 34 poeng i lørdagens skiflygingsrenn.

Det var den femte norske lagseieren i skiflyging gjennom tidene. Norge har dermed like mange som Østerrike.

Stjernen måtte vente en stund som siste hopper. Forholdene tvang juryen til å gå ned på avsatsen, men trønderen hadde ingen problemer med å dra i land en etterlengtet lagseier. Han landet på 242 meter da alt skulle avgjøres.

Norge vant med 1572,6 poeng mot Polens 1538,6. Østerrike tok tredjeplassen med 1465,4.

Tidligere i finaleomgangen hoppet Daniel-André Tande bare 185 meter, mens Robert Johansson var et godt stykke unna å kopiere svevet som i en halvtime var verdens lengste skihopp (252 meter). I finalen landet han på 238 meter.

Johann André Forfang var på sin side i bakken på 234 meter.

LES ALT OM RAW AIR HER!

Rekorder

Førsteomgangen i Vikersund vil bli husket lenge blant de hoppinteresserte. Det er ikke dagligdags at det settes to verdensrekorder med kort tids mellomrom.

Johansson hoppet 252 meter da han slo Anders Fannemels rekord fra 2015 med en halv meter. Tittelen som verdensrekordholder beholdt han i litt over en halvtime. Med 253,5 meter var det Østerrikes Stefan Kraft som gikk til topps på rekordlista.

– Det gikk rolig over kulen, men så kom det bare et smell. Da måtte jeg bare henge på. Det var helt sykt. Jeg hadde allerede så mye adrenalin i kroppen i lufta, og jeg brukte vel alt jeg hadde og litt til på ikke å tryne, sa Johansson til NRK da han fortsatt var verdensrekordholder

Startet på nytt

Stjernen hoppet nest lengst i første omgang av de norske med 227,5 meter, mens det for Tande ble et svev på 226 meter.

Tidligere på kvelden hoppet Tande 200,5 meter under vanskelige forhold, men resultatet ble i likhet med åtte andre hopp strøket da juryen besluttet å starte konkurransen på nytt etter flere utsettelser.

Johann André Forfang hoppet 220 meter i første omgang.

FØLG VÅRT DIREKTESTUDIO HER!