Internt på Rosthaug videregående skole i Modum er engasjementet for å beholde linja medier og kommunikasjon stort. Den står i fare for å bli nedlagt hvis fylkesrådmann Georg N. Fladhus' budsjettforslag blir vedtatt.

De som i dag går på andre trinn, risikerer å ikke kunne fullføre sitt videregående løp på Rosthaug hvis linja legges ned, og det vil ikke Ingvild Bekkeseth, Anne Line Fjeldstad og Heidrun Pålrud finne seg i uten kamp.

LES OGSÅ: Nå kan elevene juble (litt)

Drar til Drammen

– Vi har ikke tenkt ut slagordene ennå, men vi kommer til å ha en demonstrasjon i Drammen når budsjettet behandles 14. eller 15. desember. Jeg tror de fleste i klassen kommer til å delta, og sikkert noen fra tredje trinn også, sier Ingvild.

Selv elever som har gått ut fra linja tidligere og er i full gang med studier andre steder, engasjerer seg.

– Noen tidligere elever planlegger å lage en film som viser hvor bra og viktig linja er. Vi har også tenkt å gjøre det, sier Anne Line, som forteller at hun vil måtte flytte på hybel hvis medietilbudet forsvinner fra Modum.

LES OGSÅ:–Rosthaug har gjort en formidabel jobb

Gir jobberfaring

De tre mener linja på Rosthaug ikke uten videre kan erstattes med andre tilbud innen medier og kommunikasjon.

– Denne linja er unik på den måten at vi jobber mye i prosjekter som gir oss reell, praktisk arbeidserfaring. Vi har egen elevbedrift, og skolen har hatt en lang rekke samarbeidspartnere og oppdragsgivere. Blant annet streamer vi COC-hopprenn i Vikersund, og vi hatt flere betalte oppdrag, sier Heidrun.

Den dagen vi møter dem, pakker de kameraer og utstyr for å reise til Hamar, der de skal filme en konferanse for Norsvin.

LES OGSÅ: Drømmer om TV-jobb

Mange vil droppe ut

De tre mener det er et kortsiktig grep å kutte i linjemangfoldet.

– Legger man ned disse linjene, får man en mer ensrettet kompetanse. Mange elever vil dessuten mangle motivasjon til å gå på studiespesialiserende, og vil lettere droppe ut, noe som igjen betyr at vinninga går opp i spinninga økonomisk. Dessuten er det løftebrudd–