MODUM: Nils Bechs tolkning av «O Helga Natt» har blitt den store snakkisen etter opptredenen hans i sesong 3 av ungdomsserien «Skam». Se det på NRKs nettsider.

I sesong tre av NRK-serien «SKAM» fulgte vi hovedpersonen Isak, som kom ut av skapet som homofil. Moingen Nils Bechs versjon av «O helga natt» fikk en svært sentral rolle i en scene av denne sesongen, og ga seere over det ganske land gåsehud.

I kategorien «Årets TV-øyeblikk» er det seerne som bestemmer, til forskjell fra de andre kategoriene, hvor vinnerne kåres av en jury..

Disse var nominert i kategorien Årets TV-øyeblikk:

  • Håndball-VM Herrer, TV 2
  • Klovn til kaffen, TV Norge
  • Skam, O Helga Natt, NRK
  • Ekte menn, Anders koker salat, TV 3

I et intervju med Drammens Tidende etter at episoden ble vist i høst fortalte Bech at det er ekstra stas å bidra med sangen i «Skam».

– Jeg er stor fan. Jeg synes det er veldig flott hvordan de tar opp spørsmål rundt legning, og ikke minst hvordan hovedkarakteren har blitt møtt, sier artisten, som selv er homofil.

Han forteller at han synes serien bidrar til å allmenngjøre homofili, og at det er en annerledes setting enn da han først åpnet opp om legningen sin.

– Da jeg var 16 år var det ingen stor del av offentligheten i det hele tatt. Jeg opplever at de viser i denne sesongen at kjærlighet er kjærlighet uansett legning, sier han.

LES OGSÅ:Vikersund-artist med salme-suksess i «Skam»