Kjempebrann hos bilforretning i Hokksund

Brannvesenet arbeider med etterslukking på stedet.

Brannvesenet arbeider med etterslukking på stedet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Drammens Tidende) ØVRE EIKER: Ikke lenge etter midnatt natt til fredag fikk nødetatene melding om brann hos Bråten Bilco i Hokksund.

Fredag morgen klokken 7 fortalte brannvesenet at de fortsatt ikke hadde helt kontroll på stedet.

– De har for så vidt kontroll, men det brenner mye enda. Det har ikke vært fare for spredning til andre hus i nærheten, sa operasjonsleder Marianne Mørch.

Hovedveien mellom Hokksund og Åmot, riksvei 35, ble stengt. Ifølge operasjonslederen ville den være stengt så lenge det drives slokking på stedet.

– Foreløpig må nok folk finne en annen vei til jobb. Jeg vet ikke, men trolig blir det omdirigering helt opp til Skotselv, sa Mørch.

En person er sendt til sykehus. Dette skal være en brannmann, som har fått i seg noe røyk. Han skal ikke være alvorlig skadet.

Veien åpnet igjen

Klokka 06.17 skrev politiet på Twitter at ett av kjørefeltene var åpnet på riksvei 35. Det feltet var fra Hokksund mot Åmot. Trafikken fra Åmot ble dirigert om Skotselv.

I 07:20-tiden meldte politiet at Rv35 forbi brannstedet var åpnet for trafikk i begge retninger.

Lenge åpne flammer

Vaktleder ved 110-sentralen, Tom Berger, fortalte i sjutida til Drammens Tidende at det fortsatt var åpne flammer og veldig mye røyk på stedet.

– Det er mye røyk i lokaler som enda ikke er berørt av brann sånn sett. Det er steder de ikke har vært inne i enda. Om de har kontroll eller ikke vet jeg ikke enda, men sånn jeg tenker har de fortsatt ikke fullstendig kontroll. Det er et stort bygg og mye metall, sa Berger.

Han fortalte at det foreløpig ikke er snakk om kontrollert nedbrenning av stedet.

– De er nok i en aktiv slokkefase og har begynt å slokke innvendig.

I 07.30-tida var det vaktskifte-tider for brannmannskapene på stedet. Da byttet de ut de som var på stedet og fikk inn nye og våkne mannskaper.

I ni-tida kunne brannvesenet på stedet fortelle at de hadde kontroll, men at det fortsatt brant midt inne i bygningen. Årsaken til det var at det var for usikkert å gå inn for mannskapet, og at tak og annet måtte flyttes for at de skulle få komme seg helt inn og slukke brannen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken