Hvem fortjener 30.000 kroner?

KANORACE: Det er alltid mye folk og masse artige hendelser under kanoracet på Vikersunddagene. Nå etterlyse Bygdeposten og Sparebank1 Modum kandidater som er verdig å kjempe om hovedpremien på 30.000 kroner.

KANORACE: Det er alltid mye folk og masse artige hendelser under kanoracet på Vikersunddagene. Nå etterlyse Bygdeposten og Sparebank1 Modum kandidater som er verdig å kjempe om hovedpremien på 30.000 kroner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

1. september arrangerer Bygdeposten atter en gang det populære kanoracet i forbindelse med Vikersunddagen. Vi etterlyser forslag på gode formål som kan kjempe om hovedpremien!

DEL

Bygdepostens kanorace Også i år er Sparebank1 Modum med og sponser hovedpremien på 30.000 kroner. I tillegg legger Bygdeposten 11.000 kroner i premiepotten.

Hovedpremien går til et veldedig formål lokalt. Det er nominert tre kandidater og banken og avisen søker nå kandidat nummer fire.

De tre som allerede er forhåndskvalifisert er:

  1. Lindrende enhet på Modumheimen som gir pleie til alvorlige syke og døende personer.
  2. BUA: Låner ut fritidsutstyr til både sommer- og vinterbruk.
  3. Modum Røde Kors besøkstjeneste.

Stort behov

Leder av BUA, Britt Braathen, sier til Bygdeposten at det er stort behov og at de nå for eksempel har venteliste på lån av telt.

– Sykler er det også stor rift etter å låne i disse dager, samt fiskeutstyr. Om vinteren er det skiutstyr og skøyter som er mest populært. Tilbudet retter seg mot både de som ikke bruker slikt utstyr så ofte og de som ikke har råd til å kjøpe det. Etterspørselen ser bare ut til å øke og vi har folk innom hver eneste dag, sier Braathen, som legger til at de har fått noe midler fra Bufdir, og gaver fra blant annet lokale banker til å kjøpe utstyr.

– Men behovet er stort, legger hun til.

Det samme forteller de om i Modum Røde Kors besøkstjeneste. De besøker ukentlig 10–12 eldre mennesker som opplever ensomhet. Nyvalgt leder, Unni Ulsrudstuen sier at de også opplever økt etterspørsel fra yngre som ønsker en besøksvenn.

– Ensomhet er et stort problem i samfunnet vårt, sier Ulsrudstuen som forteller at de i tillegg til hjemmebesøk også arrangerer hyggekvelder og en årlig utflukt. Den er også åpen for andre hjemmeboende eldre.

Gratis å være med

Bygdeposten oppfordrer leserne til å nominere kandidat nummer fire gjennom en avstemming på vår facebookside. Den siste verdige kandidat vil bli valgt ut gjennom loddtrekning.

– Det er gratis for lagene å melde seg på. I tillegg til hovedpremien, deler vi ut fire premier til vinnerlagene i kanoracet. Førstepremien er på 5.000 kroner, 2.-premien er på 3.000 kroner og tredjepremien er på 2.000 kroner. Dessuten deler vi ut 1.000 kroner i premie til beste «showbåt», sier redaktør Knut Bråthen i Bygdeposten.

Han roser banken for å bidra og mener at dette er en fin måte å samarbeide på.

– Det var i fjor at vi for første gang ikke tok påmeldingsavgift. Det er ikke alle arbeidsplasser som har penger til slikt. Nå gir vi alle muligheten til å delta og pengene de vinner kan de bruke til noe hyggelig sosialt internt på arbeidsplassen eller avdelingen, legger redaktøren til.

Kanoracet går av stabelen 1. september ved 15-tiden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken