Nå kan du komme deg «bomfritt» til Norefjell

BOMFRITT: Heretter kan du passere bommen på Norefjellveien uten å måtte stoppe for å passere.

BOMFRITT: Heretter kan du passere bommen på Norefjellveien uten å måtte stoppe for å passere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En helautomatisk bom gjør at du slipper å stoppe i bunnen av Norefjellveien.

DEL

Hvis du noen gang har tatt deg til Skistua, Norefjell Ski & Spa eller Norefjell skisenter, har du garantert kjørt gjennom bommen på Norefjellveien. Har det i tillegg vært vinter, kan det være du har opplevd å bli stående fast på glatt underlag og ikke komme videre, til tross for at bomavgiften er betalt.

Det har det nå blitt en slutt på. Norefjellveien har nemlig blitt «bomløs». I hvert fall hva gjelder fysisk bomstasjon. Heretter går nemlig passeringen automatisk, og du slipper å stoppe bilen.

Bilens registreringsnummer blir nemlig lest av ved passering, og du klikker deg enkelt inn på nettet for å betale. Det er onepark som sørger for bompasseringen, og det er derfor selskapets hjemmeside du må klikke deg inn på for å betale for passeringen. Som tidligere koster det 50 kroner å passere bommen.

(Saken fortsetter under bildet)

SLIK GJØR DU DET: Dette, og flere andre informasjonsskilter er plassert ved bomstasjonen.

SLIK GJØR DU DET: Dette, og flere andre informasjonsskilter er plassert ved bomstasjonen. Foto:

Fristen for å betale er 48 timer etter passering. Om du ikke rekker det, eller ønsker papirfaktura i stedet, kommer det regning i posten – mot 60 ekstra kroner i fakturagebyr.

Bilister med årskort skal heretter forholde seg til høyre kjørefelt, mens de som kun betaler enkeltpassering kjører i venstre felt.

Artikkeltags