Nå er julesnøen i anmarsj

JULESTEMNING: I løpet av de neste dagene er det ventet å falle mellom 15 og 20 centimeter snø i midtfylket.

JULESTEMNING: I løpet av de neste dagene er det ventet å falle mellom 15 og 20 centimeter snø i midtfylket. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Allerede i kveld kan de første centimeterne dale, og gjennom helgen ligger det an til at julesnøen kommer for alvor.

DEL

Temperaturene har igjen krøpet under null og samtidig ventes det lavtrykk på vei inn over landet fra sør mot nord. Det betyr at julesnøen er i anmarsj, for langtidsvarselet viser kuldegrader så lenge det varer – noe som i klartekst betyr lørdag 15. desember.

Hvitt fredag morgen?

Hvis værvarselet fra yr.no slår til, vil det være hvitt allerede fredag morgen. I løpet av kvelden og natta vil det nemlig falle fire-fem millimeter nedbør, noe som betyr fire-fem centimeter snø.

(Saken fortsetter under Twitter-innlegget)

Utfordringen ligger i at nedbøren får temperaturen til å stige en grad eller to. Det betyr snø og cirka null grader, som igjen kan bety utfordrende kjøreforhold.

(Saken fortsetter under Twitter-innlegget)

Mer i helga

Etter snøværet natt til fredag blir det opphold, men gråvær som preger perioden med dagslys på ukas siste hverdag. Allerede fredag kveld, og gjennom store deler av lørdagen er det ventet opp mot 15 centimeter julesnø i midtfylket.

Meteorologene kan naturlig nok ikke garantere at snøen ligger helt til jul, men utsiktene ser altså lovende ut. På nettsiden timeanddate.no leverer CustomWeather toukers varsel. Det betyr at deres langtidsvarsel går helt fram til 20. desember, og det er nesten ikke en varmegrad å se.

Dette varselet har lett for å slå til – selv om det melder været langt fram i tid – og her meldes det enda mer snø inn mot neste helg og ut i uke 51.

Artikkeltags