Det mener Bygdepostens «ekspertpanel»; 17-åringene Sander Skogen, Kristian Thorsby og Sondre Glesne. Alle er elever ved Rosthaug videregående skole og synes debatten var rimelig bra, og nyttig.

– Spesielt åpningsinnlegget til Linn-Elise Øhn Mehlen (Rød ungdom) var det sus over, men utover i debatten klarte Magnus Weggesrud (Sp) seg klart best, mener karene.

Det var også de mest skolerte i panelet. «Den røde» er leder for Rød ungdom i Norge, mens Weggesrud er nestleder i Senterungdommen nasjonalt.

LES OGSÅ: Ap-veteranen skuffet over vrakingen

Bestemor funket

26-år gamle Weggesrud fra Sigdal lover at det er siste året han deltar i skoledebatter. Alderen tilsier jo kanskje at han ikke er noen ungdom lenger. I debatten spilte han blant annet på omsorg og pleie av bestemor. Det funket godt, skal vi tro 17-åringene.

– Alle ville jo at besteforeldrene sine skal få en god alderdom. De fortjener det, sier karene.

De synes også det var litt artig da Weggesrud tok et overraskende angrep på Bendik Thun (AUF) om hvordan de stemte når fraværsgrensen på 10 prosent ble vedtatt på Stortinget. Begge karene viftet med det som skulle være hvert sitt like ark med vedtaket, men klarte ikke å bli enige. Da Øhn Mehlen støttet Sp-Weggesrud smilte han bredere enn Ap-Thun.

LES OGSÅ: Albert tok Siv i vei-skole

Kjente tema

Det var ingen overraskende tema i debatten. På mange måter var dette som å høre partienes voksne og sentrale ledere.

Forskjellen var kanskje at budskapet på Rosthaug ble framført med litt lysere stemme og på mye kortere tid; for det var mange av debattantene som hadde det fryktelig travelt med å få sagt mest mulig på kortest mulig tid.

Én taper

Ingen av valgekspertene til Bygdeposten syntes noe om flere av innleggene til Timo Nikolaisen (V) fra Sigdal.

– Han ble for grov. Det ble platt og ufint, mener Sander, Kristian og Sondre.

Fredrik Aalien (FrP) fra Eggedal var saklig og klarte seg langt bedre.

Bildeserie

Se bildene fra debatten