Wold ble gjenvalgt til Stortinget, med sikker margin. Han går snart på sin andre periode og føler at han spiller i politikkens Champions League, og er stolt av det.

PÅ LEDERPLASS: Seier uten premie?

Hjemme og ute

– Vi ble det nest største partiet igjen i Modum. Det tar jeg som et godt tegn på at moingene vil ha en moing på «tinget». Jeg er veldig takknemlig både til dem og alle andre som stemte på oss, sier Wold.

FrP gjorde et så godt valg at han fikk med seg Jon Helgheim. Det hadde de nok håpet på, men knapt hatt grunnlag for å tro på for et par uker siden.

Det er veldig synd at Anders Werp røk ut. Han har vært en god og lojal kollega i fire år og jeg skulle gjerne hatt ham med videre, forteller han.

Disse ni er på tinget nå 

Passe på

Hans viktigste oppgave nå er at de prosjektene den forrige regjeringen banket inn blir gjennomført, og nevner nytt sykehus i Drammen, Ringeriksbanen og ny E16.

– Selv om dette er utenfor Midtfylket så vil dette gi og skape muligheter og ringvirkninger i nabolaget, mener han.

Litt stillstand

2. oktober trer det 162. Storting sammen. Før den tid blir det litt roligere dager på rikspolitikerne.

– Det er en del konstituerende oppgaver i partiet som fordeling av ulike komiteer og internasjonale delegasjoner. Dessuten skal vi ha avslutningsfest for dem som trer ut av Stortinget, og ta imot de nye.

SE OGSÅ: Her er alle valgresultatene

Ny komité?

Wold har denne perioden jobbet i helse- og omsorgskomiteen. Han tar gjerne en ny runde der, men har satt samferdsel, justis og kultur øverst på ønskelisten.

– Når det braker løs igjen blir det en travel høst. Statsbudsjettet skal sys sammen og jeg skal på flere reiser, forteller han.

Først blir det møter i Europarådet, så blir det et par dager på norsk jord før han skal være fire uker sammen med en norsk delegasjon i FN i New York.

 

Mer spennende

Stortingets sammensetning betyr en ny hverdag, med en mindretallsregjering.

– Det betyr også muligheter til å samarbeide med andre. Det blir helt sikker mer krevende og vil fordre flere forhandlinger. Jeg tror det skal gå bra, og håper på fire nye år i posisjon, sier han til Bygdeposten og lover å ikke glemme ny rv. 35.

Privilegert

Politikk er møter, mange møter, lange møter.

– Det er litt traurig av og til, men når man får mulighet til å spille i politikkens Champions League så gjør man sitt ytterste, hver omgang, i alle kamper.

– Jeg er privilegert og føler et sterkt ansvar med å bruke potensialet, sier han som om fire år må søke på jobben igjen.