Inviterer til fakkeltog for ulvedrepte hunder

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kenneth Trollerud håper mange tar med seg fakler og går i tog fra Åmot stasjon til Åmot stadion torsdag kveld.

DEL

Fakkeltoget er til minne for ulvetatte hunder.

Det er også for jegere og andre som vil markere motstand mot ulvebestanden og den norske rovdyrpolitikken.

Brer om seg

I Sverige har det vært tilsvarende lysmarkering i to-tre år den 12. november. Elverum ville prøve det samme etter at en elghund nylig ble tatt av ulv. Dette har spredd seg med rekordfart, og nå blir det fakkelmarkering flere steder i Norge den samme dagen.

- Dette er ikke en demonstrasjon, men en rolig markering mot at rovdyrpolitikken er i ferd med å skli ut, understreker Kenneth Trollerud fra Geithus. Han er initiativtakeren bak lysmarkeringen i Åmot, og er selv lisensjeger på både ulv og gaupe.

- Interessen er stor for å delta andre steder, så jeg håper det samme gjelder for moingene, sier Trollerud engasjert.

Jegeren er tydelig på at ulvesonen må vekk. Det er i tråd med Norges Jeger og Fiskeforbunds (NJFF) politikk innenfor ulvespørsmålet: På NJFFs landsmøte i Haugesund kommende helg, kommer temaet opp i full tyngde.

Støtte

Det er ikke registrert at noen i Modum har mistet jakthunder på grunn av ulv, men det har blitt observert ulv flere steder i området det siste året.

På landsbasis er det registrert 124 jakthunder tatt av ulv siden 2000-tallet.

- Lysmarkeringen er en støtte til alle de som har mistet hundene  sine, understreker Trollerud.

Tør ikke jakte

Trollerud jakter både stor- og småvilt. Men sier at ulveobservasjoner i sommer og høst har gjort at han har latt være å gå på jakten med hunden sin.

- Vi vil ha idyllen tilbake i naturen. Det skal ikke være slik at vi som er jegere må gå med hjertet i halsen når vi ferdes i skogen med hundene våre og være redde for at de skal bli tatt av ulven. Det er ikke bare en jakthund, men et kjært familiemedlem, sier Trollerud.

Ønsker tips

Han understreker viktigheten av at folk melder i fra om de observerer ulv til Statens Naturvernoppsyn. Men vet det er mange som kvier seg fordi de er redd for at ulven vil bli skutt.

- Det er ikke slik, men det er viktig å få en oversikt over hvor ulven ferdes. Det har vært lisensjakt på to ulv i region Buskerud i år og begge er skutt. En på Gol og en i Telemark, sier Trollerud.

Ved å melde fra om ulveobservasjoner, kan man kanskje redde en hund, mener en spent Trollerud, som håper mange vil møte opp og gå fakkeltog i Åmot torsdag kveld.

Artikkeltags