Nå kommer påskekøa

MYE BILER: Det blir fort tett påsketrafikk på E-134 mellom Kongsberg og Hokksund når mange velger å reise hjem fra påskeferien første påskedag.

MYE BILER: Det blir fort tett påsketrafikk på E-134 mellom Kongsberg og Hokksund når mange velger å reise hjem fra påskeferien første påskedag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Heldigvis ventes ikke det største trykket i Midtfylket.

DEL

Påsken starter for mange denne helgen, da skolene holder stengt gjennom de tre «hverdagene» som innleder kommende uke. Ferie er også ensbetydende med kø, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Størst fare for kø er det likevel første påskedag. Statens vegvesen overvåker påsketrafikken hvert år, og fraråder hjemreise fra påskefjellet eller storbyen første påskedag.

LES OGSÅ: 60 prosent av trafikken forsvinner

E134 mest utsatt

Vegvesenet regner med at påskeutfarten vil fordele seg over flere dager, men melder likevel at det vil bli en jevn strøm av biler både fredag og lørdag før palmesøndag, samt onsdag før skjærtorsdag. Dette er de typiske dagene nordmenn reiser bort.

Det er på vei hjem det blir trøbbel, og her er særlig E134 utsatt i Bygdepostens dekningsområde. For øvrig slipper Midtfylket forholdsvis greit unna de store påkjenningene.

Bygdeposten, innbyggere i Åmot og hyttefolk på Haglebu er likevel godt kjent med at Korketrekkeren og Strandgata er en utfordring i påsken.

Både E16 over Sollihøgda og på Ringerike er derimot et annet kapittel. Særlig Sollihøgda er utsatt, og her vil det trolig bli kø også i utfartsdagene. Hallingdal og fylkesvei 40 mot Kongsberg er også utsatt, melder Vegvesenet i pressemeldingen.

Ikke parker langs veien

Vegvesenet ber om at de som skal på ski- eller fottur i påsken, ikke parkerer langs riks- og fylkesveger med mindre det er tillatt og tilrettelagt.

For å gjøre det noe mindre fristende å «slenge» fra seg bilen vil det flere steder bli midlertidig skiltet med parkering forbudt.

Oppfordringen fra Vegvesenet er tydelig: Kjør pent i påsken.

Artikkeltags