Tittelen på stykket borger for mye spenning, og denne unge teatergruppas tidligere meritter på scenen gjør at folk har skyhøye forventninger.

De har tidligere spilt blant annet Olsenbanden junior og Verdens Vakreste Sirkus til stormende jubel og applaus.

LES OGSÅ: Snudde skuta på ett år

Fikk velge selv

Årets forestilling spilles av 19 skuespillere i alderen fra åtte til mange og femti år. Ungdommene fikk selv bestemme hva som skulle spilles og valget ble et krim-drama-komedie-romantisk stykke skrevet av Sarina Ernstsen.

– Dette er en forestilling som passer for alle aldersgrupper, barn, ungdom og voksne, sier en av dugnadsmødrene Janne Frøvoll ivrig.

Overnaturlige ting

Musikalske innslag blir det flere av, og teatergruppa lover at det kommer til å skje endel «overnaturlige» ting på scenen. Ting som nesten overgår fjernsynsprogrammene «Åndenes Makt»

Tåkedalen pensjonat åpner dørene etter å ha vært stengt i mange år, eieren inviterer til stor kabaretforestilling, og så begynner en rekke mystiske hendelser å skje. Detektiv Max Mysterud blir innkalt for å hjelpe til, og så mye mer vil ikke verken skuespillere eller dugnadsgjeng røpe før premiereforestillinga på Eggedal samfunnshus 6. mai.

90.000 i budsjett

Profesjonell instruktør Einar Breian er innleid fra Buskerud teater, og eggedølingen Ida Nilsen Frøyse bidrar også med instruksjon på høyt nivå.

Oppsetningen har et stort budsjett, hele 90.000 kroner, noe som er mye for ei lita gruppe. Men penger har også kommet inn i kassa, med Frifond teater og Midtkraft som de største bidragsyterne. I tillegg til ei svært aktiv foreldregruppe er det mange andre som gjør dugnad med sminke, lyd, sang, design og fotografering.