Setter opp egne barnevognbusser

TRYGT: Hilde Søraas Grønhovd, lover at alle barnefamilier skal komme seg trygt til og fra bakken. Skiflygingsarrangørene setter opp egene barnevognbusser.

TRYGT: Hilde Søraas Grønhovd, lover at alle barnefamilier skal komme seg trygt til og fra bakken. Skiflygingsarrangørene setter opp egene barnevognbusser. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vikersundarrangørene vil gi ekstra trygg hjemreise for småbarnsfamilier under helgens Raw Air-superfinale. For første gang settes det opp egne barnevognbusser.

DEL

Raw Air – Skiflyging i Vikersund skal gi positive minner for alle. Førstkommende lørdag og søndag lager vi derfor egen kø for småbarnsfamilier på vei hjem, samt egne busser for småbarnsfamilier med eller uten barnevogn, forteller Hilde Søraas Grønhovd, pressesjef i Skiflyvning Vikersund.

LES ALT OM RAW AIR HER

Knallvær for små og store

Ideen dukket opp etter fjorårsrennet. Familiedagen søndag tiltrakk seg små og store, og ekstra mange barnevogner. I år tror arrangøren en solfylt søndag med blant annet egen minihoppbakke for barn kan tiltrekke seg mange.

– Værmeldingen viser en stor sol hele helgen. Med ferske norske olympiske mestere som vil fly langt og kjempe om Raw Air-seieren, tror vi foreldre og besteforeldre ønsker å vise fram de norske forbildene til de minste. Da er det vår oppgave å sørge for at helgeutflukten blir best mulig, sier Grønhovd.

Loses ut

På vei ut av anlegget vil vakter lose småbarnsfamilier inn i en egen kø.

– Her vil de bli skjermet for eventuelle berusede mennesker. Bussene vil kjøre til de mange parkeringsplassene og tettstedene i kommunen, sier hun.

Frivillige vakter, vektere og politi

Vikersund kjører samme konsept som de siste årene med mer voksent program fredag og lørdag, og familiedag søndag.

– I likhet med Holmenkollen har vi gode erfaringer og kontroll på festen som skjer innenfor våre egne områder. Men Vikersund har ikke noen femmilsløype hvor tusenvis kan samle seg og ha sin egen fest. Vi har afterskiflyging inne i hallen etter renn fredag og lørdag, godt passet på av frivillige vakter, profesjonelle vektere og politiet, understreker pressesjefen.

LES OGSÅ: Har solgt hoppbilletter for over to millioner kroner 

Spesiallaget bussterminal

Før skiflygings-VM i 2012 gjorde Vikersund store oppgraderinger for å sikre trygg reise til og fra bakken.

– Vi kjøpte 15 mål tomt av naboen og spesialdesignet en bussterminal som effektivt og trygt skal få publikum inn og ut av bakken. Hele området er flombelyst, overvåket av vakter, politi og vektere i tillegg til vår egen transportseksjon som følger med på hvor mange som er på vei. Etter 2012-VM skrev en tysk journalist at han aldri hadde opplevd mer effektiv transport på et idrettsarrangement, forteller Grønhovd.

I tillegg har arrangøren egen kommandosentral som overvåker alt som skjer i anlegget til enhver tid.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken