Fossli var i utgangspunktet reserve til helgens renn, men kom inn i den norske troppen da Ola Vigen Hattestad måtte trekke seg etter å ha blitt far. Hokksund-gutten utnyttet muligheten som oppsto på best mulige måte. 22-åringen vant sitt første verdenscuprenn i karrieren.

– Jeg visste at jeg hadde en god sjanse. Jeg har vært godt forberedt. Dette var fantastisk, sa Fossli etter målgang.

I fjor ble han nummer tre på sprinten i Kuusamo.

I fredagens finale hadde han selskap av Petter Northug og Eirik Brandsdal. Brandsdal fulgte nærmest Fossli til slutt, mens Northug kjempet seg inn til tredjeplass foran blant andre svenske Emil Jönsson.

Golberg falt

Pål Golberg imponerte voldsomt i prologen og hadde best tid av samtlige. I kvartfinalene tok han teten i sitt heat og ledet med flere titalls meter på konkurrentene da han tilsynelatende unødvendig falt ut av siste sving. Dermed slapp han tre konkurrenter forbi seg og røk ut.

– Jeg hadde lyst til å henge med helt fra start i denne sprinten, og da var det kjedelig at det endte på denne måten. Samtidig er det helt optimalt med tanke på løpet i morgen, sa Golberg til NRK.

Golbergs fall ga Finn Hågen Krogh plass i semifinalen, men der måtte også Alta-gutten melde pass i kamp med blant andre Northug.

Stopp for Sundby

Martin Johnsrud Sundby imponerte stort med tredjeplass i prologen, men i kvartfinalen måtte den regjerende verdenscupvinneren melde pass. Dermed fikk han med seg fem bonussekunder foran lørdagens ti kilometer i fri teknikk.

– Jeg er strålende fornøyd. Det er et stort steg for meg å gå videre fra en prolog, sa Sundby til NRK.

Det positive for Røa-løperen var at to av de store sammenlagtfavorittene i minitouren i Kuusamo, sveitsiske Dario Cologna og russiske Aleksandr Legkov, ikke kom seg videre fra prologen.

Niklas Dyrhaug og Anders Gløersen røk også ut i kvartfinalene, mens Sjur Røthe, Didrik Tønseth og Hans Christer Holund ikke ble blant de 30 som avanserte fra prologen.