Ja, du leste riktig! Selv om kongen av skiskyting ikke får gå under OL i Sør-Korea i neste måned, så blir det desto mer Ole Einar på statskanalen i forkant av mesterskapet. NRK skal nemlig sende alle hans triumfer og seire – minutt for minutt. Og med den karrieren blir det ikke et kort pauseprogram. 55 timer i strekk vil du kunne se hans tidligere bragder – minutt for minutt.

Startskuddet for maratonsendingen går klokken 17 fredag 2. februar. Da er det bare å benke seg ned foran skjermen, bevæpnet med god mat og godt drikke. For her vil høydepunktene stå i kø.

 

Seks OL

Til VG, som først omtalte saken, sier Andreas Stabrum Smith i NRK at de hadde tenkt å sende dette som en opptakt til Ole Einars sjuende OL. Nå ble det ikke helt slik, men Stabrum Smith forteller at de uansett mener dette er en så god idé, at de trykker på startknappen selv om det altså ikke ble OL for gullgutten fra Simostranda – denne gang.

Det er Ole Kristian Stoltenberg – kjent programleder, og han som kanskje kan mer om Ole Einar en hovedpersonen selv hva detaljer fra karrieren angår – som skal avvikle «Ole Einar Bjørndalen – seier for seier».

- Vi kaller det en hyllest til tidenes skiskytter og vinterolympier med 58 VM- og OL-medaljer og 96 seirer hvis man summerer alt. Noen vil sikkert kalle det en overdose, men det skal bli en fin tidsreise gjennom skiskytterhistorien med over 20 år mellom første og siste seier, sier Stoltenberg til VG.

 

Skal hjelpe Darja

Ole Einar Bjørndalen skal ikke gå under OL, men han reiser likevel til Sør-Korea for å hjelpe kona Darja Domratsjeva i jakten på edelt metall.

Til VG sier Ole Einar følgende: – Det er jo galskap å lage et program om sånt, og det må jo komme fra Ole Kristian Stoltenberg. Han er jo gal nok til å finne på noe slikt. Stoltenberg er en av Ole Einar største fan og han slo faktisk Ole Einar selv i en quiz om nettopp Ole Einar. Her har med andre ord NRK satt på den ypperste fagekspertise i kommentatorboksen. I tillegg til timer på timer med opptak fra tidligere storbragder, vil det også være gjester i studio som skal kommentere og mimre fram til lampene slukkes i studio først rett over midnatt mandag 5. februar.