Full fart hele ferien

Artikkelen er over 2 år gammel

Vinterferie betyr skiglede – og nå blir skigleden gratis.

DEL

Fra før er det kjent at Modum skisenter har fått med seg Modum kommune for å kunne holde skiheisen i gang gjennom vinterferien. Blant annet skal ordfører Ståle Versland selv sitte i heishuset, mens unge og gamle moinger står på ski.

Nå kaster også næringslivet seg på for å bidra.

– Vi synes det hadde vært kult å få til litt mer ut av vinterferiedagene. Derfor tok vi kontakt med Sparebank 1 Modum, med spørsmål om de kunne betale for å holde bakken oppe én dag. Det sa de seg villige til, sier Reier Andre Sønju i Modum skisenter.

– Godt tilbud

Dermed blir det gratis å stå på ski tirsdag 27. februar.

– Dette gjelder selvsagt både voksne og barn, legger Sønju til.

For Espen Tangerud hos banken, er kallenavnet «Modums lengste ungdomsklubb» et viktig argument for å bidra.

– Det er jo veldig morsomt å få sånne forespørsler. Vi bidrar gjerne, da det er mange barn som er hjemme hele vinterferien, og nå kan benytte det flotte tilbudet skisenteret gir.

(Saken fortsetter under faktaboksen)

Fakta

Modum skisenter

  • Kalles gjerne Modums lengste ungdomsklubb.
  • Driftes av frivillige.
  • Har fått hjelp av Modum kommune til å holde heisen i gang – i form av personer som sitter heisvakt tre dager i vinterferien.
  • Næringslivet, med Sparebank 1 Modum, Bygdeposten og Varp Entreprenør sørger for at disse tre dagene (tirsdag til torsdag) blir gratis for alle.

Kastet seg på

Da redaktør Knut Bråthen i Bygdeposten fikk greie på dette, ville han ikke være noe dårligere.

– Vi synes det er hyggelig å kunne bidra. Også tidligere år har vi vært med å sponse en gratisdag i skisenteret, og i år legges denne til vinterferien, sier han.

Redaktøren mener det er smart at næringsliv, kommune og de frivillige i skisenteret klarer å samarbeide om slike tilbud.

– Jeg tror det er mange barn som vil gå litt på «tomgang» mens foreldrene er på jobb.

Tirsdag til torsdag

Da Sønju fikk greie på dette gikk han like greit til sin egen arbeidsgiver og spurte om ikke også de ville være med på moroa.

– Vi kunne selvsagt ikke være noe dårligere enn de andre. Det er viktig å kunne holde bakken åpen flest mulig dager, sier Petter Tangen hos Varp Entreprenør.

Han synes det er viktig at barna får andre tilbud i ferien enn bare å sitte inne foran TV- eller PC-skjermen.

– Vi som jobber i Varp har jo selv barn, og vil bidra til at de har en best mulig ferie mens vi er på jobb.

Varps mann skal sågar selv benytte seg av tilbudet.

– Den ene av disse tre dagene skal jeg være på plass, med ski på beina, sier han.

– Vi er veldig glad for at vi har fått til dette, og synes det er kult at både kommunen og næringslivet tar tak slik at alle kan få kjøre på ski og få den følelsen i ferien, sier en storfornøyd Reier Andre Sønju.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken