Fylkesmannen krever endring i planene

SLIK BLIR DET IKKE: Venstre side er mot boligbebyggelsen, og er 188 x 35 meter. Høyre som side vender utover mot riksvei 35 og er 78, 5 x 46 meter. Det er høyden på bygget som blir justert i nye tegninger.

SLIK BLIR DET IKKE: Venstre side er mot boligbebyggelsen, og er 188 x 35 meter. Høyre som side vender utover mot riksvei 35 og er 78, 5 x 46 meter. Det er høyden på bygget som blir justert i nye tegninger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lytter til naboene, og opphever Modum kommunes dispensasjonsvedtak.

DEL

Saken om en ny produksjonshall for Splitkon i Industriveien i Åmot har skapt massiv lokal debatt.

Etter flere runder fram og tilbake, med besøk av politikere på den aktuelle tomta samt informasjonsmøte med naboene, gikk Modum kommune inn for å tillate bygging med en mønehøyde på 13,5 meter. Dette er høyere enn reguleringsplanens bestemmelser.

LES OGSÅ: To nye klager på utbygging av kjempefabrikken

Må justere høyden

Og det er her problemet har oppstått. Både enkeltnaboer og Kalagerskogen Vel har klaget vedtaket inn for Fylkesmannen i Buskerud, som har valgt å oppheve kommunens dispensasjonsvedtak.

Til tross for opphevingen av kommunens vedtak, som altså gjelder høyden på bygget, kommer det til å bli bygget en fabrikk på tomten.

– I da har vi derfor hatt møte med utbygger. Disse lager i løpet av kort tid tegninger med mønehøyde som holder seg innenfor reguleringsplanens bestemmelser, skriver teknisk sjef Harald Silseth i Modum kommune i en pressemelding sendt ut fredag.

LES OGSÅ: Kjapp behandling: Enstemmig ja på 3:20 minutter

(Saken fortsetter under bildet)

HER: Den nye fabrikken plasseres mellom eksisterende bygningsmasse og Rv. 35.

HER: Den nye fabrikken plasseres mellom eksisterende bygningsmasse og Rv. 35. Foto:

Rask saksbehandling

Dermed blir byggingen av massivtrefabrikken i søndre del av Kalagerskogen forsinket, men det er trolig ikke snakk om mer enn maks en måned.

– Taket kommer til å bli tilnærmet flatt, i stedet for saltak, og vil da være under ti meter. Modum kommune gjennomfører da en rask saksbehandling, med sannsynlig vedtak i teknisk hovedutvalg 14. februar, sier Silseth i pressemeldingen.

Grunnarbeidene og øvrig planlegging og fabrikkering av fabrikkbygg vil fortsette i samme takt som før, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken